Bezelyeli Bulgur Pilavı
Bezelyeli bulgur pilavı, Evde yemek olmadığında genellikle bulgur pilavı yapılır, yanına bir ayran ile güzel gider. Bezelyeli bulgur pilavını bezelyenin taze olduğu, domatesin bol olduğu zamanlarda yapılması pilavı daha lezzetli yapar. Dondurulmuş sebze ve salça ile de istenilen tadı yakalayabilmek mümkündür. Bulgurun doyuruculuğu fazla olduğundan yanında ek bir yemek bile aranmaz kimi zaman tek başına yeterli olur.
İçine sebzede ilave edildiğinde daha doyurucu ve farklı lezzet oluşur. Tabi ki et yemeklerinin yanında harika olur.
Bezelyeli bulgur pilavı malzemeleri- 2 su bardağı bulgur
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 2 adet sivri biber
- 2 adet soğan
- 2 çay kaşığı karabiberi
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 çay kaşığı pul biberi
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2,5 su bardağı kaynamış su
Bezelyeli bulgur pilavı nasıl yapılır?
Öncelikle soğanların kabukları soyularak küçük küçük doğranır. Tenceremize koyduğumuz sıvı yağa soğanları ilave edip kavurmaya başlarız, tuz ilave edip küçük küçük doğramış olduğumuz biberleri ilave ederek soteleme işlemine devam edilir, salçalarımıza da ilave edip karışdırdıktan sonra bulguru ilave edip 3 dakika kadar karıştırdıktan sonra kaynar su döktükten sonra kaynayıncaya kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir. Pişmesinenyakın bezelye, karabiber ve pul biber eklenir.
Ocaktan alınıp 10-15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapılır.
Afiyet olsun.
21.01.2024 06:27:39
Bezelyeli Bulgur Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|