İlk olarak orta büyüklükte bir tencerenin içerisine sıvı yağı ve margarini alarak bir miktar kızartıyoruz. Soğanları yemeklik doğrayıp tencereye ilave ediyoruz. Biberleri doğrayıp ilave ettikten sonra soğanlar ve biberler diriliğini kaybedinceye kadar kavuruyoruz. Domateslerin kabuğunu soyup küp-küp doğradıktan sonra ilave ediyoruz. Domatesler güzelce kavrulunca üzerine domates salçasını ve biber salçasını ekliyoruz. Sürekli karıştırarak salçanın tamamen ezilmesini sağlıyoruz. Bulguru güzelce yıkayıp suyunu süzdükten sonra tencereye ilave ediyoruz.
Beş dakika kadar da bulguru kavurup, tuzunu ve suyunu ilave ediyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp ilk birkaç dakika yüksek ateşte, daha sonra ise suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Pilav suyunu çektikten sonra ocaktan alıp kapağın altına bir kâğıt havlu yerleştirerek pilavın kendini tamamen çekmesini sağlıyoruz. Hazır olan pilavınızı fazla soğumadan ayran veya yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.