Bulgur Aşı

Bulgur aşı, yemeği bulgur pilavından farklı olarak yapılan ve oldukça lezzetli olduğu bilinen yiyeceklerin başında gelmektedir. Özellikle de lokanta gibi yerlerde bu aşın sık sık sunulduğu bilinmektedir. Bu yönü ile oldukça değerli olan aşı sizlerde kendi evinizde çok rahat bir şekilde yapabilirsiniz. Bu aşın bir diğer yönü ise lezzetinin yanı sıra göze hitap eden sunumudur.
Bu sebepten ötürü bulgur aşı yemeğinin tarifini dikkatlice okuyup bir an önce yapmanızı önermekteyiz. Bulgur aşı yemeği aynı zamanda da lezzetli bir yemeğin de yanında sunulan ikinci yemek olarak bilinmektedir. Bu yemek ise genellikle etli ve tavuklu yemeklerin yanında sunulmaktadır. Yanında ise ayran ya da şalgam çok güzel gitmektedir. Bu sebepten ötürü her ev hanımına bu lezzetli aşı yapmalarını şiddetle tavsiye ederiz.

Şimdi gelelim bulgur aşı yemeğimizin gerekli olan malzemelere ve bulgur aşının yapılış şekline:

Bulgur Aşı Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri

  • 2 su bardağı kadar başak başı bulgur
  • 25 ile 50 gr kadar tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 3 tane sivri biber
  • 3 su bardağı kadar et suyu (Et bulyon kullanabilirsiniz.)
  • 2 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kadar kuru nane

Bulgur Aşı Yemeği Nasıl Yapılır?


Boş bir tencerenin içinde tereyağını eritmemiz gerekir. Sonrasında ise soğanları yemeklik bir biçimde doğramamız gerekir. Artından tereyağı ile soğanı pembeleşinceye kadar pişirmeniz gerekir.
Tereyağının da iyice kavrulması gerekir. Ardından ise domates ve biberleri küçük parçalar halinde doğramanız gerekir. Özellikle de burada dikkat edilmesi gereken önemli bir husus vardır. Domateslerin kabuklarından ayrılması gerekmektedir. Ardından da soğanların içerisine ekleyerek birkaç dakika kadar pişmesini bekleyin. Pişme işlemi esnasında ise sürekli olarak karıştırmanız gereklidir. Aksi takdirde dibinin tutması söz konusu olabilir. İçine de et suyunu ekleyip tekrardan kaynamaya bırakmanız gerekiyor. Kaynama işlemi gerçekleşince de içerisine bulguru eklemeniz gerekmektedir. Bulgur iyice şişene kadar kaynama işlemini devam ettirmeniz gereklidir. Bu sırada da yumurtaları boş bir kâsede iyice çırpmanız şarttır. Artık çırpmış olduğunuz yumurtayı bulgurunuzun içerisine dökebilirsiniz. Kısık ateşe alarak bulgur aşı yemeğinin pişmesini bekleyin. Yemek tam anlamı ile suyunu çekene kadar bu işleme devam edin. Artık yemeğiniz hazır demektir. Biraz ılıdıktan sonra servis edebilirsiniz. Son olarak üzerine nane serpebiliriz. Bu yemeğinize ayrı bir tat katacaktır.
20.01.2024 12:36:09
Bulgur Aşı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Bulgur Aşı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Bulgur Aşı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kısırlık Bulgur

Kısırlık bulgur, Bulgurun ham maddesi bulgurdur. Normal bulgurun incesine kısırlık bulgur denir. Pirinçten çok daha besleyici ve faydalı bir besindir. Anadol...
Devamını Oku

Ispanaklı Bulgur Pilavı

Ispanaklı Bulgur Pilavı, oldukça sağlıklı ve besleyici tüm özellikleri bünyesinde barındıran ıspanaklı bulgur pilavı tarifimiz bu önemli özellikl...
Devamını Oku

İnce Bulgur Tarifleri

İnce bulgur tarifleri, ince bulgur daha çok garnitür hazırlamak için kullanılsa da ana yemek yapımlarında da sıkça tercihe dilmektedir. Özellikle sulu k...
Devamını Oku

Biberli Domatesli Bulgur Pilavı

Biberli Domatesli Bulgur Pilavı, bulgurun insan sağlığına ne kadar faydalı bir tahıl ürünü olduğunu bilmeyen yoktur. Bulgur ve sebze ile yapılan bir pilavın ...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur Pilavı, Yurdumuzda her sofrayı sıklıkla süsleyen bu pilav ana yemekler denilince akla ilk gelen ve her yörede kendine özgü pişirilme şekli ile birçok ...
Devamını Oku

Kepekli Bulgur Pilavı

Kepekli Bulgur Pilavı: Hem sağlık açısından hem de daha az kalori almak için kepekli ürünler birebirdir. Bu sebeple de yemek yaparken ya da atıştırmalık...
Devamını Oku

Hamilelikte Bulgur Pilavı

Hamilelikte bulgur pilavı, bulgur kaynatılarak kurutulan tek bakliyattır. Hamilelik döneminde bulgur temel enerji kaynağımız olan karbonhidrattan zengin...
Devamını Oku

Firik Bulguru

Firik Bulguru; Piyasada bulunan bulgurlara nazaran yapımı itibariyle en değişik olanı, belki de bulgurun atası denilecek olan bulgur firik bulgurudur. Firik ...
Devamını Oku

Körili Bulgur Pilavı

Körili Bulgur Pilavı, Bulguru ne kadar çok sevdiğimiz ve ne kadar çok kullandığımız tartışılmaz bir konu. Özellikle de bulgur pilavını oldukça çok seviy...
Devamını Oku

Bebeklere Bulgur Pilavı

Bebeklere bulgur pilavı, Bulgur, buğdayın kaynatılıp, kurutulup, kabuğu soyularak değişik tipte değirmenler de öğütülmesi ile ortaya çıkan en önemli tahıl tü...
Devamını Oku

Köftelik Bulgur

Köftelik bulgur, Türk mutfağında bulgurun çok fazla önemi vardır. Her evde mutfak erzaklarının olmazsa olmazıdır. Marketlerden alıp çeşitli malzemelerle lezz...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı Çeşitleri

Bulgur Pilavı Çeşitleri, Ülkemizin Anadolu bölgesinde bulunan bulgur buğdaydan yapılı olup çeşit çeşit yemekleri yapılmaktadır. Bulgur önemli bir karbon...
Devamını Oku

Salçasız Bulgur Pilavı

Salçasız bulgur pilavı: Bulgur pilavının birçok çeşidi vardır. Salçalı, salçasız, sebzeli, etli, tavuklu, gibi birçok çeşidi bulunmaktadır. Damak tadına göre...
Devamını Oku

İnce Bulgur Salatası

İnce Bulgur Salatası, oldukça önemli ve sağlıklı bir gıda maddesi olmasından dolayı sıklıkla tüketilmekte olan bulgur sağlık açısından da oldukça faydal...
Devamını Oku

İri Bulgur Pilavı

İri Bulgur Pilavı, Hepimizin bildiği gibi bulgur, bir tahıl çeşididir. Tarlada yetişen buğdayı harmanda elde ederiz. Bulgur yapımında ilk olarak buğdayı...
Devamını Oku

Şalgamlı Bulgur

Şalgamlı bulgur gerek pilav gerekse salata olarak hazırlanabilecek bir tarif. Şalgam ve şalgam suyu sayesinde bulgurun sahip olduğu tat ve renk, sofrala...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Köftesi

Sulu Bulgur Köftesi, Bulgur ve köftenin birleştiği güzel bir yemektir. Sağlığımız için tabi ki bulgur da köfte de çok önemlidir. Lezzetli ve sulu bir yemekti...
Devamını Oku

Bulgur Köftesi Kızartması

Bulgur Köftesi Kızartması, Özellikle iç Anadolu bölgesinde yetiştirilen bulgurun çok çeşitli yemek türleri yapılmaktadır. Şimdi sizlere bulgur köftesi kızart...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Bulgur Pilavı

Kuşbaşılı Bulgur Pilavı Tarifi, Bulgur sevenler için denenmesi gereken lezzetli bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Bulgurun besleyici özelliği fazla olduğu i...
Devamını Oku

Havuçlu Patatesli Bulgur Pilavı

Havuçlu Patatesli Bulgur Pilavı, Pilav bulgur, pirinç gibi taneli bitkilerin ya da şehriye, kuskus gibi makarna türlerinin suda kaynatılarak pişirilmesi...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şalgamlı Bulgur
Sulu Bulgur Köftesi
Bulgur Köftesi Kızartması
Kuşbaşılı Bulgur Pilavı
Havuçlu Patatesli Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024