Bulgur Besin Değeri
Bulgurun Besin Değeri, Bulgur, buğdaydan elde edilen bir tahıl ürünüdür. B vitaminleri yönünden zengin bir bakliyattır. Aynı zamanda lif oranı fazla olduğu için, beslenmede, ekmek yerine tüketilebilir.
Bulgur hem ekonomik hem de önemli bir karbonhidrat kaynağıdır. Bulgur da karbonhidrat oranı yüksek, protein değeri düşüktür.
Besin değerleri ise şöyledir: Enerji 338 kal, karbonhidrat 70,2 g, protein 12,2g, yağ 0,86g, posa lif 8,2g, potasyum 328,5mg, kalsiyum 14,8mg, fosfor 226mg, demir 1,3mg, B1 vitamini 0,31mg, B2 vitamini 0,07 mg, niasin 4,1 mg olarak belirlenmiştir.
Bulgur uzun süre tok tutma özelliği ile diyet yapanlar için bile uygundur. İçeriğinde bulunan lifler sayesinde bağırsakların düzenli çalışmasına yardım eder. Önemli bir özelliği de kolesterol içermez.
Bütün bunları düşünerek, bulgur tüketimini ihmal etmemeliyiz.
19.01.2024 09:04:32
Bulgur Besin Değeri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|