Bulgur Çorbası
Bulgur çorbası, ham maddesi buğday olan bulgur pirinçten çok daha besleyici bir besin olmakla beraber sofralarımızın geleneksel yiyeceğidir. Hem ekonomik hem de karbonhidrat değeri oldukça yüksek bir besindir. Bu nedenle vücuda enerji verir. Özellikle de okul çağındaki çocukların vucut direncini korumaları ve enerjik olmaları açısından çok değerli bir besin olan bulgur herkes tarafından tüketilmesi gereken vitaminli besinlerden biridir.
Mutfaklarımızda eksik etmeyeceğimiz bulgurun çorbası da oldukça lezzetlidir. Çocuklarımızın.
Da severek tükettiği ve ailece yiyebileceğimiz bulgur çorbası konuklarımıza da ikram edebileceğimiz sağlık açısından oldukça faydalı ve harika bir lezzettir. >
Bulgur Çorbası Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 6 su bardağı su
- 1 adet et veya tavuk bulyon
- Tuz
- Dere otu
Bulgur Çorbası Nasıl Yapılır?
Öncelikle tenceremize sıvı yağını dökelim içerisine ince ince doğradığınız kuru soğanı ekleyip orta ateşte kavuralım. Soğanlar biraz kavrulduktan sonra üzerine yeşil biberi de ekleyip kavurmaya devam edelim. Soğanlarımız kavrulurken bir yandan domateslerimizi rendeleyelim ve domatesleri tenceremizin içerisine ilave ettikten sonra biraz daha kavurup üzerine bulguru ilave ederek karıştıralım.
Üzerine sıcak suyunu bulyonumuzu ve tuzunu ekleyerek kısık ateşte bulgurlar pişene kadar kaynatalım. Çorbamız piştikten sonra servis tabağına alıp üzerine dere otu serperek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
19.01.2024 03:33:46
Bulgur Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|