Bulgur Diyeti
Bulgur Diyeti, Bulgur, buğdaydan elde edilen bir besindir. B vitaminleri ve içerisindeki lif bakımından zengin bir besin kaynağıdır. Besleyici ve lif oranının yüksek derecede olmasından dolayı kilo kontrolü yapılan diyetler de ekmek yerine tüketilebilir.
100 gram bulgurda 345 kalori bulunmaktadır. Bulgurun haşlanmasına ya da içerisine yağ katılarak pişirilmesine bağlı olarak kalori değeri değişkenlik göstermektedir.
Bulgur yiyerek çeşitli hastalıklardan korunabilir hem de dengeli ve sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz.
İçerisinde bulunan liflerin oldukça yüksek olması nedeniyle tokluk hissini uzatarak diyetlerinizde kilo vermeye yardımcı ve içerisinde bulunan diğer bileşenlerin vücut için sağladığı faydalardan yararlanabilmeniz için iyi bir besin kaynağıdır.
Günlük su ihtiyacını artırdığından dolayı bol su içilmesini sağlamaktadır.
2 yemek kaşığı pişmiş bulgur kalori değeri bakımından bir dilim ekmeğin kalori değerine eş değerdir. Zayıflama diyetlerinde kolesterol sorunu olanların ekmek yerine bu sebeple bulgur yemeleri önerilir.
Diyet yaparken kullanılan bulgurun vücudumuza sağladığı diğer faydalar- Hamilelik döneminde bulgur yediğiniz zaman folik asit değerini ilaçlardan değil direkt olarak bulgurdan alabilirsiniz.
- Bulgur özellikle bağırsak kanserinin riskini büyük oranda azaltır.
- Suda çözünebilen lifler, Kan şekerinin kontrol ederek Kolesterolü düşürücü etki gösterir.
- Bulgur da bulunan lifler, içerisinde bulunan selüloz ve pektin gibi yapılarla vücutta dengeleyici etki gösterir.
- Bulgur da bulunan B1 vitaminleri, folat ve magnezyum sindirim ve sindirim sistemi sağlığından önemli rol üstlenmektedirler.
- Bulgur aynı zamanda içerdiği mineraller vitaminler sayesinde bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak kabızlığı önler. Sinir sisteminin düzenli çalışmasını sağlar ve zihni dinlendirir.
20.01.2024 05:00:49
Bulgur Diyeti ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|