Domatesler yıkanır ve kabukları soyulup yemeklik şekilde doğranır yalnız kabuklarını bir kap içerisinde ayrı tutun. Ardından soğan ve sarımsakları ince ince yemeklik doğrayın. Bulguru güzelce yıkayıp süzün. İçi hazırlamak için bir tencere alın ve içine zeytinyağı ekleyin. Doğranmış sarımsak ve soğanı tuz ile karıştırıp yağa ekleyin ve kavurun. Domatesler de ardından atılır ezilinceye kadar kavrulur. Tuzu, karabiberini eklenir bir su bardağı ayırdığımız su eklenir ve karıştırılır. Suyunu çekene kadar pişmeye bırakılır su çekildikten sonra ocaktan alınıp üzerine yıkanıp süzülen bulgur eklenir ve bir kaşık yardımı ile birbirine karıştırılır soğumaya bırakılır.
Bu esnada biberler yıkanır sapları kesilir ve içleri boşaltılır eğer iç harç soğumuş ise eşit şekilde içlerine paylaştırılır düzenli bir şekilde tencereye dizilir ve biberlerin üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir. Pişmesi için ocağa alınır arada bir suyu kontrol edilmelidir biberler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra servise hazırdır. Yoğurt ile tamamlayabilirsiniz afiyet olsun.