Bulgur Pilavı Çeşitleri

Bulgur Pilavı Çeşitleri, Ülkemizin Anadolu bölgesinde bulunan bulgur buğdaydan yapılı olup çeşit çeşit yemekleri yapılmaktadır. Bulgur önemli bir karbonhidrat kaynağı olup tahıl grubunda yer almaktadır. Bulgurun içinde B12 vitamini hariç tüm B vitaminleri bulunmaktadır. Bulgur gördüğü işlemlerden kaynaklı olarak küf oluşumuna karşı diğer besinlere oranla raf ömrü daha fazladır.
Bulgurun lif içeriği yüksektir. Bulgur aynı zamanda kabızlığı ve bağırsak kanseri engeller.

Pilav Çeşitleri

  • Domatesli bulgur pilav çeşidi
  • Yeşil mercimekli bulgur pilavı çeşidi
  • Meyhane pilavı çeşidi
  • Tereyağlı bulgur pilavı çeşidi
  • Normal bulgur pilavı çeşidi
  • Tavuklu bulgur pilavı çeşidi

Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi


Malzemeleri
  • 2 bardak pilavlık bulgur
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 adet domates (Normal)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1-2 tane biber (İsteğe göre acı veya tatlı)
  • İsteğe göre tuz
Yapılışı: Öncelikle doğranacak malzemelerimizi hazırlıyoruz soğanımızı sarımsağımızı doğruyoruz. Daha sonra biberlerimizi ince ince kıyıp doğruyoruz. Domateslerimizin kabuğunu soyduktan sonra küp-küp domateslerimizi doğruyoruz. Ilık suyla salçamızı suda karıştırarak açıyoruz. Tenceremize yağımızı ekleyip kızışmasını bekliyoruz. Yağımız kızdıktan sonra daha önceden doğradığımız soğanımızı ve sarımsağımızı tenceremize döküyoruz.
Soğan ve sarımsağımızın rengi dönene kadar karıştırıyoruz. Rengi döndükten sonra doğranmış olan biberlerimizi ve domateslerimizi tenceremize döküyoruz. 3-4 dakika karıştırdıktan sonra suda açmış olduğumuz biber salçasını yemeğimizin üstüne döküyoruz. İsteğe göre tuzumuzu koyup üzerine 1 bardak su ekleyip domateslerimiz kendini salıncaya kadar pişiriyoruz. Daha önceden yıkanılan bulgurumuzu tenceremizin içine döküyoruz. 2-3 tur karıştırdıktan sonra karışımımızın üstünü bir parmak geçecek kadar su katıp kapağını kapatıp pişmesini bekliyoruz. Şimdiden afiyet olsun.

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi

Malzemeleri
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet orta boy soğan
  • Tuz
  • Sıvı yağ
Yapılışı: Öncelikle önceden yıkayıp ıslattığımız yeşil mercimeklerimizi haşlıyoruz. Pişmesine yakın üzerine bulgurumuzu ilave ediyoruz. Üzerine yeterince ılık suyu ekliyoruz. Küçük küçük doğradığımız soğanlarımızı tavada pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Kavrulduktan sonra ocakta olan pilavımızın üstüne döküp pilavımızı demlenmeye bırakıyoruz. Şimdiden afiyet olsun.

Meyhane Pilavı Tarifi

Malzemeleri
  • Soğan
  • Kırmızı biber
  • Yeşil biber
  • 2 su bardağı Pilavlık bulgur
  • 2 adet domates
  • Biber salçası
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • 250 gram kuşbaşı et
Yapılışı: İlk olarak etimizi yağda hafif tuzla kavuruyoruz. Sonra soğanlarımız ve biberlerimizi ince ince doğrayıp kıyıyoruz. Daha sonra kırmızı ve yeşil biberlerimiz ile soğanların hepsini bir arada kavuruyoruz. Soğanlarımız pembeleşince üzerine küçük küçük doğranmış olan domatesleri ve salçayı ilave ediyoruz. Üzerine bulguru ve alabildiğince ılık suyu ilave ediyoruz. Arada bir su ihtiyacına bakmak için karıştırılabilir. Son olarak kapağını kapatıp dinlenmeye alıyoruz. Şimdiden afiyet olsun.

Tavuklu Bulgur Pilavı

Malzemeleri
  • Tavuk (Göğüs kısmı)
  • 2 su bardağa pilavlık bulgur
  • Sıvı Yağ
  • Tuz (İsteğe bağlı)
  • Haşlanmış nohut
Yapılışı: İlk olarak tavuğumuzu haşlıyoruz. Haşladığımız tavuğu soğuduktan sonra elimizle küçük küçük parçalara ayırıyoruz. Didiklediğimiz tavukları tencerenin içine döküyoruz ve daha önceden haşlanmış olan nohudu da içine döküyoruz. Yıkadığımız bulguru içine döküp alabildiğince su ilave ediyoruz. Arada suyunu kontrol amaçlı karıştırabiliriz sudan emin olduktan sonra tenceremizin kapağını kapatıp pilavımızı dinlenmeye bırakıyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
21.01.2024 19:16:58
Bulgur Pilavı Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Bulgur Pilavı Çeşitleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Bulgur Pilavı Çeşitleri"
Bulgur pilavı salata ayran ile çok güzel bir üçlü halinde bir menü oluyor. Bulgur pilavını farklı sebzeler ve eyler ile beraber karıştırınca başlı başına bir yemek halini alabiliyor. Meyhane pilavı mesela başlı başına bir yemektir. Bulgur pilavı çeşitleri nelerdir?
Çağlasu . 05.10.2018 11:05:49

Kolay Bulgur Pilavı Tarifi

Kolay Bulgur Pilavı Tarifi, Bulgur pilavına kim hayır diyebilir ki. Hem yaz aylarında hem de kış aylarında yanında salata ya da yoğurt olsa bile yeterli olan...
Devamını Oku

Kısırlık Bulgur

Kısırlık bulgur, Bulgurun ham maddesi bulgurdur. Normal bulgurun incesine kısırlık bulgur denir. Pirinçten çok daha besleyici ve faydalı bir besindir. Anadol...
Devamını Oku

Ispanaklı Bulgur Pilavı

Ispanaklı Bulgur Pilavı, oldukça sağlıklı ve besleyici tüm özellikleri bünyesinde barındıran ıspanaklı bulgur pilavı tarifimiz bu önemli özellikl...
Devamını Oku

İnce Bulgur Tarifleri

İnce bulgur tarifleri, ince bulgur daha çok garnitür hazırlamak için kullanılsa da ana yemek yapımlarında da sıkça tercihe dilmektedir. Özellikle sulu k...
Devamını Oku

Biberli Domatesli Bulgur Pilavı

Biberli Domatesli Bulgur Pilavı, bulgurun insan sağlığına ne kadar faydalı bir tahıl ürünü olduğunu bilmeyen yoktur. Bulgur ve sebze ile yapılan bir pilavın ...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur Pilavı, Yurdumuzda her sofrayı sıklıkla süsleyen bu pilav ana yemekler denilince akla ilk gelen ve her yörede kendine özgü pişirilme şekli ile birçok ...
Devamını Oku

Kepekli Bulgur Pilavı

Kepekli Bulgur Pilavı: Hem sağlık açısından hem de daha az kalori almak için kepekli ürünler birebirdir. Bu sebeple de yemek yaparken ya da atıştırmalık...
Devamını Oku

Hamilelikte Bulgur Pilavı

Hamilelikte bulgur pilavı, bulgur kaynatılarak kurutulan tek bakliyattır. Hamilelik döneminde bulgur temel enerji kaynağımız olan karbonhidrattan zengin...
Devamını Oku

Firik Bulguru

Firik Bulguru; Piyasada bulunan bulgurlara nazaran yapımı itibariyle en değişik olanı, belki de bulgurun atası denilecek olan bulgur firik bulgurudur. Firik ...
Devamını Oku

Körili Bulgur Pilavı

Körili Bulgur Pilavı, Bulguru ne kadar çok sevdiğimiz ve ne kadar çok kullandığımız tartışılmaz bir konu. Özellikle de bulgur pilavını oldukça çok seviy...
Devamını Oku

Bebeklere Bulgur Pilavı

Bebeklere bulgur pilavı, Bulgur, buğdayın kaynatılıp, kurutulup, kabuğu soyularak değişik tipte değirmenler de öğütülmesi ile ortaya çıkan en önemli tahıl tü...
Devamını Oku

Köftelik Bulgur

Köftelik bulgur, Türk mutfağında bulgurun çok fazla önemi vardır. Her evde mutfak erzaklarının olmazsa olmazıdır. Marketlerden alıp çeşitli malzemelerle lezz...
Devamını Oku

Salçasız Bulgur Pilavı

Salçasız bulgur pilavı: Bulgur pilavının birçok çeşidi vardır. Salçalı, salçasız, sebzeli, etli, tavuklu, gibi birçok çeşidi bulunmaktadır. Damak tadına göre...
Devamını Oku

İnce Bulgur Salatası

İnce Bulgur Salatası, oldukça önemli ve sağlıklı bir gıda maddesi olmasından dolayı sıklıkla tüketilmekte olan bulgur sağlık açısından da oldukça faydal...
Devamını Oku

İri Bulgur Pilavı

İri Bulgur Pilavı, Hepimizin bildiği gibi bulgur, bir tahıl çeşididir. Tarlada yetişen buğdayı harmanda elde ederiz. Bulgur yapımında ilk olarak buğdayı...
Devamını Oku

Şalgamlı Bulgur

Şalgamlı bulgur gerek pilav gerekse salata olarak hazırlanabilecek bir tarif. Şalgam ve şalgam suyu sayesinde bulgurun sahip olduğu tat ve renk, sofrala...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Köftesi

Sulu Bulgur Köftesi, Bulgur ve köftenin birleştiği güzel bir yemektir. Sağlığımız için tabi ki bulgur da köfte de çok önemlidir. Lezzetli ve sulu bir yemekti...
Devamını Oku

Bulgur Köftesi Kızartması

Bulgur Köftesi Kızartması, Özellikle iç Anadolu bölgesinde yetiştirilen bulgurun çok çeşitli yemek türleri yapılmaktadır. Şimdi sizlere bulgur köftesi kızart...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Bulgur Pilavı

Kuşbaşılı Bulgur Pilavı Tarifi, Bulgur sevenler için denenmesi gereken lezzetli bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Bulgurun besleyici özelliği fazla olduğu i...
Devamını Oku

Havuçlu Patatesli Bulgur Pilavı

Havuçlu Patatesli Bulgur Pilavı, Pilav bulgur, pirinç gibi taneli bitkilerin ya da şehriye, kuskus gibi makarna türlerinin suda kaynatılarak pişirilmesi...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şalgamlı Bulgur
Sulu Bulgur Köftesi
Bulgur Köftesi Kızartması
Kuşbaşılı Bulgur Pilavı
Havuçlu Patatesli Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024