Bulgur Pilavı Tarifi Sade
Bulgur Pilavı Tarifi Sade, Bulgur bilindiği gibi insan sağlığında önemli bir besindir aynı zamanda besleyici olduğu da kanıtlanmıştır özellikle anne adaylarında hem anne için de bebek sağlığı açısından önemli yer kaplar çünkü pirince göre vücutta şişme yapmaz bebek için ise beyin gelişiminde ve vücut gelişiminde etkili rolü vardır. Hiçbir şey yapamayacaksanız bile sade bulgur pilavını kolaylıkla pişirip yanına tamamlayıcı olarak yoğurt veya salata hazırlayıp lezzetli bir şekilde yiyebilirsiniz.
Sade Bulgur Pilavı İçin Gerekli Malzemeleri- İsteğe göre bir yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı bulgur
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 damla sıvı yağı
- 4 su bardağı sıcak su
- Tuz
Sade Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
Öncelikle bulgurlar güzelce yıkanıp suyunu akıtmaya bırakılır daha sonra pilav yapılacak olan tencereye tereyağı konur eridikten sonra üzerine üç damla su eklenir ki tereyağı bulgur ile yanmasın aksi halde siyah olur. Yağ eridikten sonra içerisine yıkanmış olan bulgurlar atılır ve kavrulur iyice kavrulduktan emin olundu ise üzerine 4 su bardağı su eklenir ve tuzu ilave edilir karıştırılıp kapağı kapatılır kaynaması beklenir kaynadıktan sonra ocak altı kısılır ve suyunu çekmesi beklenir suyunu çekti ise ocak kapatılır dinlenmeye bırakılır daha sonra servise hazırdır afiyet olsun.
21.01.2024 03:10:56
Bulgur Pilavı Tarifi Sade ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|