Öncelikle bulguru sadece yıkıyoruz, kesinlikle suda bekletmeyin.
Küp küp doğranan soğanları pilav tenceresinde pembeleşinceye kadar kavurun. Pembeleşen soğanlara yeşil biberleri ekleyin. En son domates ve biber salçasını ilave edin. Bolca vitamin ihtiva eden bu karışıma et suyunu ilave edin. Orta ateşte kaynatın. Kaynayan et suyuna bulguru atın. Lezzetli bir bulgur pilavının püf noktası is et suyu ile pişirdiğiniz bulgur pilavına ne zeytinyağı ne de başka bir yağ ilave etmeyin. Et sulu pilav yapımına kaldığımız yerden devam ediyoruz ve püf noktasına geçiyoruz. Et suyumuz sebzelerimizle kaynarken, içine bulguru ilave ettik, tam da bu anda artık ateş yüksek olmamalı. Bulgur pilavımızı orta kuvvette ateşte pişireceğiz, arada bir tahta kaşıkla hafifçe karıştıracağız. Yaklaşık 5-7 dakika sonra bulgur et suyunu çekmeye başlayacak. Çekmeye suyunu çekmeye başlayan pilavı devamlı kontrol altında tutacağız çünkü kurumuş, dibi tutmuş bir bulgur pilavı çok da güzel görünmeyecektir.
Suyunu tam çekmeden ocağın altını kapatacağız. Tencere ile kapağı arasına hemen çift kat havlu kâğıt koyarak, yaklaşık 10 dakika dinlendirilmeye bırakacağız. Yoğurt eşliğinde sıcak olarak servis yapılmasını öneririz.
Afiyet Olsun.