Etli bulgur pilavı, sofralarımızın geleneksel lezzeti bulgur ve protein kaynağı açısından zengin bir besin olan et ile yapılan bulgur pilavı oldukça besleyici ve sağlıklı bir yemek çeşididir. Etli bulgur pilavı Özellikle de okul çağındaki çocuklarımızın tüketmesi gereken bir yemek olmalıdır. Çünkü bulgur ve etin çocuklarımızın gelişimine katkısı çok büyüktür.
Etli bulgur pilavı büyükten küçüğe ailece herkesin severek yiyebileceği ve misafirlerimize de ikram edebileceğimiz oldukça faydalı ve çok lezzetli bir yemek çeşididir.
Etli Bulgur Pilavı Malzemeleri
2 su bardağı bulgur
200 gram kuşbaşı et
1 adet soğan
2 adet domates
1 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3 su bardağı sıcak su
Tuz
Etli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
Öncelikle tenceremize sıvı yağı ve tereyağını ilave ettikten sonra küçük küçük doğradığımız kuşbaşı etleri, kırmızı biberleri ve soğanı katıp birlikte kavuralım. Etlerimiz kavrulurken bir yanda da domateslerimizi rendeleyelim ve etler suyunu çektikten sonra rendelediğimiz domatesleri tenceremize ilave edelim ve karıştıralım. Tenceremizin kapağını kapatıp kısık ateşte 5 dakika bu şekilde pişirdikten sonra bulguru ilave edip karıştıralım. Son olarak da sıcak suyu ve tuzunu ilave edelim. Kısık ateşte bulgurlar suyunu çekene kadar pişirelim. Pilavınızı piştikten sonra üzerini kâğıt havlu ile örtüp 15 dakika demlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
21.01.2024 17:38:45
Etli Bulgur Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Akşam yemeğine misafirim var ve gelecek konuklar etli bulgur pilavı yapmamı rica etti. Bende yapmak mecburiyetindeyim. Ve nasıl yapılır bilmiyorum. Etli bulgur pilavı için hangi malzemeleri kullan malıyım? Nasıl hazırla malıyım? Ve kaç saat pişir meliyim? Cevaplarsanız çok mutlu olurum. Bilgiye . 02.09.2018
Ubab : Etli bulgur pilavının yapılışı oldukça basittir. Bunun için iki su bardağı bulgur, 200 gram kuşbaşı, bir soğan, iki domates, bir kırmızı biber, bir yemek kaşığı tereyağı ve iki yemek kaşığı sıvı yağ, üç su bardağı sıcak su ve tuz gereklidir. Bu yemeğin yapılışı ise yukarıdaki tarifte mevcuttur. Kolay gelsin. 05.09.2018 02:04:35
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024