Fasulyeli Bulgur Pilavı

Fasulyeli Bulgur Pilavı, bulgur Türk mutfağının vazgeçilmeyen ve sağlık için oldukça faydalı olan bir besindir. Özellikle bulgur içermiş olduğu vitamin, mineraller açısından en zengin olan besin kaynağıdır. Hemen her evde mutlaka haftada bir defa fasulyeli, tavuklu, sebzeli, kıymalı, etli, salçalı ve acılı çeşitleri ile damak zevkine göre bulgur pilavı pişirilmektedir.
Bulgurun en önemli özelliğinden birisi lif açısından çok zengin olmasıdır. Bu lif insanların sağlığına büyük katkı sağlamaktadır. Kan şekerini dengelerken, aynı zamanda bağırsağın en iyi dostudur. Sindirim sistemini düzenleyen bulgur, damarları korurken kalbin dostu olan bir besin maddesidir. Yapımı oldukça pratik olan fasulyeli bulgur pilavı içeriğinde yeşil sebze ile pişirildiğinde hem besin değeri yükseliyor hem de lezzet açısından muhteşem oluyor.

Fasulyeli Bulgur Pilavı İçin Malzemeleri

  • 250 gram taze fasulye
  • 1 çorba kasesi pilavlık kalın bulgur
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Yeterli miktarda tuz
  • Kaynamış sıcak su
  • Kırmızı pul biber
  • Kimyon
  • Tatlı toz kırmızı biber

Fasulyeli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?


Öncelikle taze fasulyeleri ayıklayıp, yıkadıktan sonra incecik kesin. Tencerenin içerisine tereyağını ve sıvı yağı ilave edip erimesi için bırakalım.
Bu arada kuru soğanın kabuklarını soyup yemeklik doğrayalım. Yağ eridikten sonra doğranmış kuru soğanı ilave ederek pembeleşinceye kadar kavuralım. Daha sonra kestiğimiz taze fasulyeleri tencereye ilave edelim. Ocağın altı açıkken taze fasulyeyi 5 dakika kadar kavuralım. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp gibi doğrayıp tencereye ekleyelim ve karıştıralım. Ocağın altını kısalım ve domateslerin yaklaşık 10 dakika kadar kısık ateşte pişmesini sağlayalım. Daha sonra domates salçasını ilave edelim, kokusu çıkıncaya kadar 2-3 dakika kavuralım. Şimdi bulguru ilave edelim ve karıştıralım, ardından kırmızı toz biberi, kimyonu, tuzunu ve kırmızı pul biberini ekledikten sonra 3-4 dakika bu şekilde kavuralım. Fasulyeli bulgur pilavının kavurma işlemini tamamladıktan sonra üzerini azıcık geçecek kadar kaynamış sıcak suyunu ilave edelim. Tencerenin kapağını kapatalım ve ocağın altını kısık ateşe ayarlayalım. Pilav suyunu çekinceye kadar pişirin. Eğer fasulyeli bulgur pilavını hafif sulu seviyorsanız suyunu biraz arttırabilirsiniz. Bulgur pilavı pişerken mümkünse kapağını hiç açmayın. Fasulyeli bulgur pilavı piştikten sonra sıcak olarak servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.
20.01.2024 02:46:44
Fasulyeli Bulgur Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fasulyeli Bulgur Pilavı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Fasulyeli Bulgur Pilavı"
Evde taze fasulyem var. Bu taze fasulyemi pilavla beraber pişirerek ana yemek gibi pişirmek istiyorum. Fasulyeli bulgur pilavı için fasulyeleri önce kavurup mu pilavın içine koymam lazım? Pilavın içerisine direk konulduğu zaman tam pişer mi?
Mukmire . 31.10.2018 10:33:51

Kısırlık Bulgur

Kısırlık bulgur, Bulgurun ham maddesi bulgurdur. Normal bulgurun incesine kısırlık bulgur denir. Pirinçten çok daha besleyici ve faydalı bir besindir. Anadol...
Devamını Oku

Ispanaklı Bulgur Pilavı

Ispanaklı Bulgur Pilavı, oldukça sağlıklı ve besleyici tüm özellikleri bünyesinde barındıran ıspanaklı bulgur pilavı tarifimiz bu önemli özellikl...
Devamını Oku

İnce Bulgur Tarifleri

İnce bulgur tarifleri, ince bulgur daha çok garnitür hazırlamak için kullanılsa da ana yemek yapımlarında da sıkça tercihe dilmektedir. Özellikle sulu k...
Devamını Oku

Biberli Domatesli Bulgur Pilavı

Biberli Domatesli Bulgur Pilavı, bulgurun insan sağlığına ne kadar faydalı bir tahıl ürünü olduğunu bilmeyen yoktur. Bulgur ve sebze ile yapılan bir pilavın ...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur Pilavı, Yurdumuzda her sofrayı sıklıkla süsleyen bu pilav ana yemekler denilince akla ilk gelen ve her yörede kendine özgü pişirilme şekli ile birçok ...
Devamını Oku

Kepekli Bulgur Pilavı

Kepekli Bulgur Pilavı: Hem sağlık açısından hem de daha az kalori almak için kepekli ürünler birebirdir. Bu sebeple de yemek yaparken ya da atıştırmalık...
Devamını Oku

Hamilelikte Bulgur Pilavı

Hamilelikte bulgur pilavı, bulgur kaynatılarak kurutulan tek bakliyattır. Hamilelik döneminde bulgur temel enerji kaynağımız olan karbonhidrattan zengin...
Devamını Oku

Firik Bulguru

Firik Bulguru; Piyasada bulunan bulgurlara nazaran yapımı itibariyle en değişik olanı, belki de bulgurun atası denilecek olan bulgur firik bulgurudur. Firik ...
Devamını Oku

Körili Bulgur Pilavı

Körili Bulgur Pilavı, Bulguru ne kadar çok sevdiğimiz ve ne kadar çok kullandığımız tartışılmaz bir konu. Özellikle de bulgur pilavını oldukça çok seviy...
Devamını Oku

Bebeklere Bulgur Pilavı

Bebeklere bulgur pilavı, Bulgur, buğdayın kaynatılıp, kurutulup, kabuğu soyularak değişik tipte değirmenler de öğütülmesi ile ortaya çıkan en önemli tahıl tü...
Devamını Oku

Köftelik Bulgur

Köftelik bulgur, Türk mutfağında bulgurun çok fazla önemi vardır. Her evde mutfak erzaklarının olmazsa olmazıdır. Marketlerden alıp çeşitli malzemelerle lezz...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı Çeşitleri

Bulgur Pilavı Çeşitleri, Ülkemizin Anadolu bölgesinde bulunan bulgur buğdaydan yapılı olup çeşit çeşit yemekleri yapılmaktadır. Bulgur önemli bir karbon...
Devamını Oku

Salçasız Bulgur Pilavı

Salçasız bulgur pilavı: Bulgur pilavının birçok çeşidi vardır. Salçalı, salçasız, sebzeli, etli, tavuklu, gibi birçok çeşidi bulunmaktadır. Damak tadına göre...
Devamını Oku

İnce Bulgur Salatası

İnce Bulgur Salatası, oldukça önemli ve sağlıklı bir gıda maddesi olmasından dolayı sıklıkla tüketilmekte olan bulgur sağlık açısından da oldukça faydal...
Devamını Oku

İri Bulgur Pilavı

İri Bulgur Pilavı, Hepimizin bildiği gibi bulgur, bir tahıl çeşididir. Tarlada yetişen buğdayı harmanda elde ederiz. Bulgur yapımında ilk olarak buğdayı...
Devamını Oku

Şalgamlı Bulgur

Şalgamlı bulgur gerek pilav gerekse salata olarak hazırlanabilecek bir tarif. Şalgam ve şalgam suyu sayesinde bulgurun sahip olduğu tat ve renk, sofrala...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Köftesi

Sulu Bulgur Köftesi, Bulgur ve köftenin birleştiği güzel bir yemektir. Sağlığımız için tabi ki bulgur da köfte de çok önemlidir. Lezzetli ve sulu bir yemekti...
Devamını Oku

Bulgur Köftesi Kızartması

Bulgur Köftesi Kızartması, Özellikle iç Anadolu bölgesinde yetiştirilen bulgurun çok çeşitli yemek türleri yapılmaktadır. Şimdi sizlere bulgur köftesi kızart...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Bulgur Pilavı

Kuşbaşılı Bulgur Pilavı Tarifi, Bulgur sevenler için denenmesi gereken lezzetli bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Bulgurun besleyici özelliği fazla olduğu i...
Devamını Oku

Havuçlu Patatesli Bulgur Pilavı

Havuçlu Patatesli Bulgur Pilavı, Pilav bulgur, pirinç gibi taneli bitkilerin ya da şehriye, kuskus gibi makarna türlerinin suda kaynatılarak pişirilmesi...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şalgamlı Bulgur
Sulu Bulgur Köftesi
Bulgur Köftesi Kızartması
Kuşbaşılı Bulgur Pilavı
Havuçlu Patatesli Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024