Zeytinyağını pilavı pişireceğiniz tencereye koyun üzerine yemeklik doğradığınız kuru soğanı ve küçük küçük doğradığınız biberi ekleyerek kavurun.
Kavrulan kuru soğan ve biberin üzerine domates salçası ve biber salçasını koyarak kavurmaya devam edin. Üzerine rendelenmiş domatesi ekleyerek bir taşım kaynatın. Daha sonra yıkayıp süzdüğünüz pilavlık bulguru tencereye ekleyin ve karıştırın. Önceden haşlayıp süzdüğünüz patates, havuç ve bezelyeyi tencereye ekleyin tekrar karıştırın. Üzerine su (Et suyu ya da tavuk suyu ile daha lezzetli bir pilav elde edersiniz) ekleyip tuzunu, karabiberini, pul biberini ekleyerek karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Suyunu çektiğinde bulgurların pişip pişmediğini kontrol edin ve gerekirse biraz daha su ilave edin. Piştikten sonra ocağı kapatın ve kapağın altına kâğıt havlu koyarak demlenmesi için bekleyin.
Afiyet olsun.