Garnitürlü Bulgur Pilavı

Garnitürlü bulgur pilavı, sade bulgur pilavı kadar güzel olmakla birlikte içine eklenen sebzeler nedeni ile gayet besleyici ve doyurucu bir yemektir. Diğer pilavların aksine ana yemek gibi yanında yoğurt, cacık ya da salata ile lezzetli ve besleyici bir alternatiftir. İçine konulacak olan garnitür karışımını önceden hazırlayıp buzdolabınızın derin dondurucusunda pişirim porsiyonları şeklinde hazır tutarsanız pilavınızı hazırlamak çok daha kısa sürecektir ve çalışan yoğun bir insansanız bu size oldukça fazla zaman kazandıracaktır.

Garnitürlü bulgur pilavı için gereken malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 tane rendelenmiş domates ya da yazın hazırladığınız domates konservesi
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 tane yeşil biber (Acı ya da tatlı oluşu tercihe bağlı)
  • 2 avuç kadar haşlanmış bezelye
  • 2 avuç kadar haşlanmış ve küp doğranmış havuç
  • 1 avuç kadar küp doğranıp haşlanmış patates
  • 1 yemek kaşığı kadar domates salçası (Eğer domates kullanmayacaksanız miktarı arttırın)
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 4 su bardağı su (Tavuk ya da et suyu da kullanabilirsiniz böylece daha lezzetli olur)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz (Damak tadınıza göre ayarlayın)

Garnitürlü bulgur pilavı nasıl yapılır?


Zeytinyağını pilavı pişireceğiniz tencereye koyun üzerine yemeklik doğradığınız kuru soğanı ve küçük küçük doğradığınız biberi ekleyerek kavurun.
Kavrulan kuru soğan ve biberin üzerine domates salçası ve biber salçasını koyarak kavurmaya devam edin. Üzerine rendelenmiş domatesi ekleyerek bir taşım kaynatın. Daha sonra yıkayıp süzdüğünüz pilavlık bulguru tencereye ekleyin ve karıştırın. Önceden haşlayıp süzdüğünüz patates, havuç ve bezelyeyi tencereye ekleyin tekrar karıştırın. Üzerine su (Et suyu ya da tavuk suyu ile daha lezzetli bir pilav elde edersiniz) ekleyip tuzunu, karabiberini, pul biberini ekleyerek karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Suyunu çektiğinde bulgurların pişip pişmediğini kontrol edin ve gerekirse biraz daha su ilave edin. Piştikten sonra ocağı kapatın ve kapağın altına kâğıt havlu koyarak demlenmesi için bekleyin.

Afiyet olsun.
20.01.2024 23:10:31
Garnitürlü Bulgur Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Garnitürlü Bulgur Pilavı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Garnitürlü Bulgur Pilavı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kısırlık Bulgur

Kısırlık bulgur, Bulgurun ham maddesi bulgurdur. Normal bulgurun incesine kısırlık bulgur denir. Pirinçten çok daha besleyici ve faydalı bir besindir. Anadol...
Devamını Oku

Ispanaklı Bulgur Pilavı

Ispanaklı Bulgur Pilavı, oldukça sağlıklı ve besleyici tüm özellikleri bünyesinde barındıran ıspanaklı bulgur pilavı tarifimiz bu önemli özellikl...
Devamını Oku

İnce Bulgur Tarifleri

İnce bulgur tarifleri, ince bulgur daha çok garnitür hazırlamak için kullanılsa da ana yemek yapımlarında da sıkça tercihe dilmektedir. Özellikle sulu k...
Devamını Oku

Biberli Domatesli Bulgur Pilavı

Biberli Domatesli Bulgur Pilavı, bulgurun insan sağlığına ne kadar faydalı bir tahıl ürünü olduğunu bilmeyen yoktur. Bulgur ve sebze ile yapılan bir pilavın ...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur Pilavı, Yurdumuzda her sofrayı sıklıkla süsleyen bu pilav ana yemekler denilince akla ilk gelen ve her yörede kendine özgü pişirilme şekli ile birçok ...
Devamını Oku

Kepekli Bulgur Pilavı

Kepekli Bulgur Pilavı: Hem sağlık açısından hem de daha az kalori almak için kepekli ürünler birebirdir. Bu sebeple de yemek yaparken ya da atıştırmalık...
Devamını Oku

Hamilelikte Bulgur Pilavı

Hamilelikte bulgur pilavı, bulgur kaynatılarak kurutulan tek bakliyattır. Hamilelik döneminde bulgur temel enerji kaynağımız olan karbonhidrattan zengin...
Devamını Oku

Firik Bulguru

Firik Bulguru; Piyasada bulunan bulgurlara nazaran yapımı itibariyle en değişik olanı, belki de bulgurun atası denilecek olan bulgur firik bulgurudur. Firik ...
Devamını Oku

Körili Bulgur Pilavı

Körili Bulgur Pilavı, Bulguru ne kadar çok sevdiğimiz ve ne kadar çok kullandığımız tartışılmaz bir konu. Özellikle de bulgur pilavını oldukça çok seviy...
Devamını Oku

Bebeklere Bulgur Pilavı

Bebeklere bulgur pilavı, Bulgur, buğdayın kaynatılıp, kurutulup, kabuğu soyularak değişik tipte değirmenler de öğütülmesi ile ortaya çıkan en önemli tahıl tü...
Devamını Oku

Köftelik Bulgur

Köftelik bulgur, Türk mutfağında bulgurun çok fazla önemi vardır. Her evde mutfak erzaklarının olmazsa olmazıdır. Marketlerden alıp çeşitli malzemelerle lezz...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı Çeşitleri

Bulgur Pilavı Çeşitleri, Ülkemizin Anadolu bölgesinde bulunan bulgur buğdaydan yapılı olup çeşit çeşit yemekleri yapılmaktadır. Bulgur önemli bir karbon...
Devamını Oku

Salçasız Bulgur Pilavı

Salçasız bulgur pilavı: Bulgur pilavının birçok çeşidi vardır. Salçalı, salçasız, sebzeli, etli, tavuklu, gibi birçok çeşidi bulunmaktadır. Damak tadına göre...
Devamını Oku

İnce Bulgur Salatası

İnce Bulgur Salatası, oldukça önemli ve sağlıklı bir gıda maddesi olmasından dolayı sıklıkla tüketilmekte olan bulgur sağlık açısından da oldukça faydal...
Devamını Oku

İri Bulgur Pilavı

İri Bulgur Pilavı, Hepimizin bildiği gibi bulgur, bir tahıl çeşididir. Tarlada yetişen buğdayı harmanda elde ederiz. Bulgur yapımında ilk olarak buğdayı...
Devamını Oku

Şalgamlı Bulgur

Şalgamlı bulgur gerek pilav gerekse salata olarak hazırlanabilecek bir tarif. Şalgam ve şalgam suyu sayesinde bulgurun sahip olduğu tat ve renk, sofrala...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Köftesi

Sulu Bulgur Köftesi, Bulgur ve köftenin birleştiği güzel bir yemektir. Sağlığımız için tabi ki bulgur da köfte de çok önemlidir. Lezzetli ve sulu bir yemekti...
Devamını Oku

Bulgur Köftesi Kızartması

Bulgur Köftesi Kızartması, Özellikle iç Anadolu bölgesinde yetiştirilen bulgurun çok çeşitli yemek türleri yapılmaktadır. Şimdi sizlere bulgur köftesi kızart...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Bulgur Pilavı

Kuşbaşılı Bulgur Pilavı Tarifi, Bulgur sevenler için denenmesi gereken lezzetli bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Bulgurun besleyici özelliği fazla olduğu i...
Devamını Oku

Havuçlu Patatesli Bulgur Pilavı

Havuçlu Patatesli Bulgur Pilavı, Pilav bulgur, pirinç gibi taneli bitkilerin ya da şehriye, kuskus gibi makarna türlerinin suda kaynatılarak pişirilmesi...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şalgamlı Bulgur
Sulu Bulgur Köftesi
Bulgur Köftesi Kızartması
Kuşbaşılı Bulgur Pilavı
Havuçlu Patatesli Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024