Ispanaklı Bulgur Pilavı

Ispanaklı Bulgur Pilavı, oldukça sağlıklı ve besleyici tüm özellikleri bünyesinde barındıran ıspanaklı bulgur pilavı tarifimiz bu önemli özelliklerinin yanı sıra muhteşem lezzeti nedeni ile de tercih edilen pilav tarifleri arasında yer almaktadır. İster ana yemek olarak tek başına bir öğünü kurtarabilen ıspanaklı bulgur pilavını isterseniz diğer yemeklerinizin yanına yardımcı yemek olarak da hazırlayıp sevdiklerinize leziz bir pilav şöleni sunabilirsiniz.

Ispanaklı Bulgur Pilavı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 kg ıspanak
  • 1 su bardağı dolusu pilavlık bulgur
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 1 adet iri boy domates
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Ispanaklı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?


Ispanaklı bulgur pilavı hazırlamaya ilk olarak 1 kg ıspanağı temizleyip ince ince doğradıktan sonra sirkeli suyun içine alarak 1 saat kadar bekleterek başlayalım. Ardından verilen sürenin sonunda ıspanakları sirkeli suyun içinden alarak bol su altında birkaç su yıkadıktan sonra süzülmesi için bir süzgecin içine alarak beklemeye bırakalım. Bizde bu esnada pilav tenceremizi ocağa koyarak içine 2 çorba kaşığı tereyağımızı ilave ederek yağın erimesini sağladıktan sonra üzerine kabukları soyularak ince yemeklik doğranmış 1 adet kuru soğanı ilave ederek soğanlar renk değiştirip pembeleşinceye kadar kavuralım.
Kavrulmakta olan soğanların üzerine 2-3 adet yeşil biberin saplarını ve çekirdeklerini temizleyerek ufak ufak doğrayarak ekleyelim. Ardından 1 adet domatesin kabuklarını soyduktan sonra yemeklik doğrayıp kavrulmakta olan soğan ve biberlerin üzerine ilave ederek domatesler diriliklerini kaybedinceye kadar kavurmaya devam edelim. Domateslerde bıraktıkları suyu hafifçe çektikten sonra üzerine 1 tatlı kaşığı kadar domates salçası ve 1 tatlı kaşığı kadar biber salçası ilave ederek salçalarında kokuları çıkıncaya kadar ezerek salçaları da kavurup pilav harcımızın üzerine artık süzülmeye bıraktığımız ıspanakları ilave ederek ıspanaklar suyunu bırakıncaya kadar tencerenin kapağını kapatarak pişirmeye devam edelim.

Ardından istediğimiz kıvama gelen ıspanakların üzerine 1 su bardağı yıkanmış bulguru, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber ve yeteri kadar tuz ilave edip karıştırdıktan sonra pilav tenceremizin kapağını kapatarak ıspanakların suyu ile pilavımızı pişmeye bırakalım. Ispanaklı bulgur pilavımızı 10 dakika kadar pişirdikten sonra şayet gerekiyorsa üzerine bir veya yarım su bardağı kadar sıcak su ekleyerek pişirmeye devam edelim. Pilavımızın pişip pişmediğini kontrol ederek tencereyi ocaktan alalım. Hazır hale gelen ıspanaklı bulgur pilavının üzerine temiz bir mutfak havlusu kapatarak yaklaşık 10 dakika kadar beklettikten sonra sıcak sıcak servis tabaklarına aldıktan sonra üzerine kırmızı pul biber ve karabiber serpiştirerek ayran veya yoğurt eşliğinde servise sunalım.

Afiyet olsun.

19.01.2024 05:07:41
Ispanaklı Bulgur Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Ispanaklı Bulgur Pilavı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Ispanaklı Bulgur Pilavı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kolay Bulgur Pilavı Tarifi

Kolay Bulgur Pilavı Tarifi, Bulgur pilavına kim hayır diyebilir ki. Hem yaz aylarında hem de kış aylarında yanında salata ya da yoğurt olsa bile yeterli olan...
Devamını Oku

Kısırlık Bulgur

Kısırlık bulgur, Bulgurun ham maddesi bulgurdur. Normal bulgurun incesine kısırlık bulgur denir. Pirinçten çok daha besleyici ve faydalı bir besindir. Anadol...
Devamını Oku

İnce Bulgur Tarifleri

İnce bulgur tarifleri, ince bulgur daha çok garnitür hazırlamak için kullanılsa da ana yemek yapımlarında da sıkça tercihe dilmektedir. Özellikle sulu k...
Devamını Oku

Biberli Domatesli Bulgur Pilavı

Biberli Domatesli Bulgur Pilavı, bulgurun insan sağlığına ne kadar faydalı bir tahıl ürünü olduğunu bilmeyen yoktur. Bulgur ve sebze ile yapılan bir pilavın ...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur Pilavı, Yurdumuzda her sofrayı sıklıkla süsleyen bu pilav ana yemekler denilince akla ilk gelen ve her yörede kendine özgü pişirilme şekli ile birçok ...
Devamını Oku

Kepekli Bulgur Pilavı

Kepekli Bulgur Pilavı: Hem sağlık açısından hem de daha az kalori almak için kepekli ürünler birebirdir. Bu sebeple de yemek yaparken ya da atıştırmalık...
Devamını Oku

Hamilelikte Bulgur Pilavı

Hamilelikte bulgur pilavı, bulgur kaynatılarak kurutulan tek bakliyattır. Hamilelik döneminde bulgur temel enerji kaynağımız olan karbonhidrattan zengin...
Devamını Oku

Firik Bulguru

Firik Bulguru; Piyasada bulunan bulgurlara nazaran yapımı itibariyle en değişik olanı, belki de bulgurun atası denilecek olan bulgur firik bulgurudur. Firik ...
Devamını Oku

Körili Bulgur Pilavı

Körili Bulgur Pilavı, Bulguru ne kadar çok sevdiğimiz ve ne kadar çok kullandığımız tartışılmaz bir konu. Özellikle de bulgur pilavını oldukça çok seviy...
Devamını Oku

Bebeklere Bulgur Pilavı

Bebeklere bulgur pilavı, Bulgur, buğdayın kaynatılıp, kurutulup, kabuğu soyularak değişik tipte değirmenler de öğütülmesi ile ortaya çıkan en önemli tahıl tü...
Devamını Oku

Köftelik Bulgur

Köftelik bulgur, Türk mutfağında bulgurun çok fazla önemi vardır. Her evde mutfak erzaklarının olmazsa olmazıdır. Marketlerden alıp çeşitli malzemelerle lezz...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı Çeşitleri

Bulgur Pilavı Çeşitleri, Ülkemizin Anadolu bölgesinde bulunan bulgur buğdaydan yapılı olup çeşit çeşit yemekleri yapılmaktadır. Bulgur önemli bir karbon...
Devamını Oku

Salçasız Bulgur Pilavı

Salçasız bulgur pilavı: Bulgur pilavının birçok çeşidi vardır. Salçalı, salçasız, sebzeli, etli, tavuklu, gibi birçok çeşidi bulunmaktadır. Damak tadına göre...
Devamını Oku

İnce Bulgur Salatası

İnce Bulgur Salatası, oldukça önemli ve sağlıklı bir gıda maddesi olmasından dolayı sıklıkla tüketilmekte olan bulgur sağlık açısından da oldukça faydal...
Devamını Oku

İri Bulgur Pilavı

İri Bulgur Pilavı, Hepimizin bildiği gibi bulgur, bir tahıl çeşididir. Tarlada yetişen buğdayı harmanda elde ederiz. Bulgur yapımında ilk olarak buğdayı...
Devamını Oku

Şalgamlı Bulgur

Şalgamlı bulgur gerek pilav gerekse salata olarak hazırlanabilecek bir tarif. Şalgam ve şalgam suyu sayesinde bulgurun sahip olduğu tat ve renk, sofrala...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Köftesi

Sulu Bulgur Köftesi, Bulgur ve köftenin birleştiği güzel bir yemektir. Sağlığımız için tabi ki bulgur da köfte de çok önemlidir. Lezzetli ve sulu bir yemekti...
Devamını Oku

Bulgur Köftesi Kızartması

Bulgur Köftesi Kızartması, Özellikle iç Anadolu bölgesinde yetiştirilen bulgurun çok çeşitli yemek türleri yapılmaktadır. Şimdi sizlere bulgur köftesi kızart...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Bulgur Pilavı

Kuşbaşılı Bulgur Pilavı Tarifi, Bulgur sevenler için denenmesi gereken lezzetli bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Bulgurun besleyici özelliği fazla olduğu i...
Devamını Oku

Havuçlu Patatesli Bulgur Pilavı

Havuçlu Patatesli Bulgur Pilavı, Pilav bulgur, pirinç gibi taneli bitkilerin ya da şehriye, kuskus gibi makarna türlerinin suda kaynatılarak pişirilmesi...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şalgamlı Bulgur
Sulu Bulgur Köftesi
Bulgur Köftesi Kızartması
Kuşbaşılı Bulgur Pilavı
Havuçlu Patatesli Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024