Kıymalı Bulgur Köftesi

Kıymalı Bulgur Köftesi, sade köfte yerine bulgur ekleyerek hazırladığımız köfteler hem daha fazla doyurucu hem de daha lezzetli olmaktadır. Çocuklar en çok kuru köfte yemeyi tercih ediyorlar. Ancak kıyma eklenerek hazırlanan bulgur köftesini de tattıkları zaman bir o kadar severek yiyeceklerdir. Özellikle pek çok Hanım bulgur köftesinin içine ve üzerine değişik malzemeler kullanarak farklı tatlar ile hazırlar.
Aslında çoğunlukla malzemeler aynıdır ama içine kullanılan mesela bir kimyon eklendiği zaman köftenizin tadı daha lezzetli olabilmektedir. Bunun için damak zevkine uygun kıymalı bulgurlu köfteler sizlerde hazırlayabilirsiniz. Genellikle hanımlar bu tarz köfteleri günlerinde ya da komşu oturmalarında sıklıkla yapmaktadır. Fakat akşam yemeklerinde yediğiniz zaman tam anlamı ile doyurucu bir yemek yemiş olursunuz. Hatta ara öğünde bile kıymalı bulgur köftesini tüketebilirsiniz. Eğer içinizde kıymalı bulgur köftesini denememiş var ise mutlaka denemesi gereken bir köfte çeşididir. Sizde kendi damak tadınıza uygun olarak besleyici kıymalı bulgur köftesi yaparak aileniz ile bu muhteşem lezzeti deneyebilirsiniz.

Kıymalı Bulgur Köftesi İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 200 gram dana kıyma
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 adet orta büyüklükte kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı kaynamış su
  • Yeterli miktard
    a tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Nane

Kıymalı Bulgur Köftesini Pişirmek İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tutam maydanoz
  • Yeterince tuz

Kıymalı Bulgur Köftesinin Üzerinin Sosu İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kırmızı toz biber
  • 1 kâse yoğurt
Kıymalı Bulgur Köftesi Nasıl Yapılır?

İlk önce bulguru ağzını kapalı tutabileceğimiz kabın içerisine koyalım ve üzerine kaynamış 1,5 su bardağı sıcak suyu dökerek kabın ağzını kapatalım. Bulgurun şişmesi için yaklaşık 15 dakika kadar bekleyelim. Daha sonra şişen bulgurun üzerine soğanın kabuklarını soyalım ve rendeleyin, unu, biber salçasını, kıymayı, irmiği, yumurtayı, tuzunu, kimyon, nane ve karabiberini ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Yoğurma işlemini yaparken mutlaka arada bir elinizi ıslatmayı unutmayalım. Yoğurduktan sonra fındık büyüklüğünde köfte hazırlayalım. Bütün malzeme bitine kadar bu şekilde köfteleri yaparak hazırlayalım. Diğer tarafta geniş bir tencerenin içerisinde sıvı yağı koyalım ve domates salçasını ekleyerek hafifçe kavuralım ve suyunu ekleyelim. Salçalı su kaynadıktan sonra ince doğradığımız maydanozları içine ekleyelim ve ocağın altını kısarak hazırladığımız köfteleri tencereye ekledikten sonra yaklaşık 10 dakika kadar kısık ateşte pişirelim. Arada bir karıştırarak pişirelim, çünkü fazla karıştırırsak köfteler açılarak dağılabilir. Bulgur suyu çekip tencerede az su kaldıktan sonra şişecektir kıymalı bulgur köftesini servis tabağına alalım. Daha sonra üzerine yoğurdu çırparak koyu kıvamda dökelim. Küçük tavanın içinde kırmızı toz biberi sıvı yağ ile kızdırdıktan sonra kıymalı köftenin üzerine dökelim ve yemeğimiz servise hazır.

Afiyet olsun.
21.01.2024 03:35:55
Kıymalı Bulgur Köftesi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kıymalı Bulgur Köftesi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kıymalı Bulgur Köftesi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kısırlık Bulgur

Kısırlık bulgur, Bulgurun ham maddesi bulgurdur. Normal bulgurun incesine kısırlık bulgur denir. Pirinçten çok daha besleyici ve faydalı bir besindir. Anadol...
Devamını Oku

Ispanaklı Bulgur Pilavı

Ispanaklı Bulgur Pilavı, oldukça sağlıklı ve besleyici tüm özellikleri bünyesinde barındıran ıspanaklı bulgur pilavı tarifimiz bu önemli özellikl...
Devamını Oku

İnce Bulgur Tarifleri

İnce bulgur tarifleri, ince bulgur daha çok garnitür hazırlamak için kullanılsa da ana yemek yapımlarında da sıkça tercihe dilmektedir. Özellikle sulu k...
Devamını Oku

Biberli Domatesli Bulgur Pilavı

Biberli Domatesli Bulgur Pilavı, bulgurun insan sağlığına ne kadar faydalı bir tahıl ürünü olduğunu bilmeyen yoktur. Bulgur ve sebze ile yapılan bir pilavın ...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur Pilavı, Yurdumuzda her sofrayı sıklıkla süsleyen bu pilav ana yemekler denilince akla ilk gelen ve her yörede kendine özgü pişirilme şekli ile birçok ...
Devamını Oku

Kepekli Bulgur Pilavı

Kepekli Bulgur Pilavı: Hem sağlık açısından hem de daha az kalori almak için kepekli ürünler birebirdir. Bu sebeple de yemek yaparken ya da atıştırmalık...
Devamını Oku

Hamilelikte Bulgur Pilavı

Hamilelikte bulgur pilavı, bulgur kaynatılarak kurutulan tek bakliyattır. Hamilelik döneminde bulgur temel enerji kaynağımız olan karbonhidrattan zengin...
Devamını Oku

Firik Bulguru

Firik Bulguru; Piyasada bulunan bulgurlara nazaran yapımı itibariyle en değişik olanı, belki de bulgurun atası denilecek olan bulgur firik bulgurudur. Firik ...
Devamını Oku

Körili Bulgur Pilavı

Körili Bulgur Pilavı, Bulguru ne kadar çok sevdiğimiz ve ne kadar çok kullandığımız tartışılmaz bir konu. Özellikle de bulgur pilavını oldukça çok seviy...
Devamını Oku

Bebeklere Bulgur Pilavı

Bebeklere bulgur pilavı, Bulgur, buğdayın kaynatılıp, kurutulup, kabuğu soyularak değişik tipte değirmenler de öğütülmesi ile ortaya çıkan en önemli tahıl tü...
Devamını Oku

Köftelik Bulgur

Köftelik bulgur, Türk mutfağında bulgurun çok fazla önemi vardır. Her evde mutfak erzaklarının olmazsa olmazıdır. Marketlerden alıp çeşitli malzemelerle lezz...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı Çeşitleri

Bulgur Pilavı Çeşitleri, Ülkemizin Anadolu bölgesinde bulunan bulgur buğdaydan yapılı olup çeşit çeşit yemekleri yapılmaktadır. Bulgur önemli bir karbon...
Devamını Oku

Salçasız Bulgur Pilavı

Salçasız bulgur pilavı: Bulgur pilavının birçok çeşidi vardır. Salçalı, salçasız, sebzeli, etli, tavuklu, gibi birçok çeşidi bulunmaktadır. Damak tadına göre...
Devamını Oku

İnce Bulgur Salatası

İnce Bulgur Salatası, oldukça önemli ve sağlıklı bir gıda maddesi olmasından dolayı sıklıkla tüketilmekte olan bulgur sağlık açısından da oldukça faydal...
Devamını Oku

İri Bulgur Pilavı

İri Bulgur Pilavı, Hepimizin bildiği gibi bulgur, bir tahıl çeşididir. Tarlada yetişen buğdayı harmanda elde ederiz. Bulgur yapımında ilk olarak buğdayı...
Devamını Oku

Şalgamlı Bulgur

Şalgamlı bulgur gerek pilav gerekse salata olarak hazırlanabilecek bir tarif. Şalgam ve şalgam suyu sayesinde bulgurun sahip olduğu tat ve renk, sofrala...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Köftesi

Sulu Bulgur Köftesi, Bulgur ve köftenin birleştiği güzel bir yemektir. Sağlığımız için tabi ki bulgur da köfte de çok önemlidir. Lezzetli ve sulu bir yemekti...
Devamını Oku

Bulgur Köftesi Kızartması

Bulgur Köftesi Kızartması, Özellikle iç Anadolu bölgesinde yetiştirilen bulgurun çok çeşitli yemek türleri yapılmaktadır. Şimdi sizlere bulgur köftesi kızart...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Bulgur Pilavı

Kuşbaşılı Bulgur Pilavı Tarifi, Bulgur sevenler için denenmesi gereken lezzetli bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Bulgurun besleyici özelliği fazla olduğu i...
Devamını Oku

Havuçlu Patatesli Bulgur Pilavı

Havuçlu Patatesli Bulgur Pilavı, Pilav bulgur, pirinç gibi taneli bitkilerin ya da şehriye, kuskus gibi makarna türlerinin suda kaynatılarak pişirilmesi...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şalgamlı Bulgur
Sulu Bulgur Köftesi
Bulgur Köftesi Kızartması
Kuşbaşılı Bulgur Pilavı
Havuçlu Patatesli Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024