Öncelikle pilavı pişireceğiniz orta boy büyüklükte bir tencere alıp ocağın üzerine koyun ve altını açın. Daha sonra tereyağı ve sıvı yağı koyup biraz kızdırın. Ardından önceden yemeklik doğradığınız kuru soğan ve biberleri koyarak bira, kavurun. Daha sonra soğan ve biberlerin rengi pembeleştikten sonra yine önceden doğrayıp hazırladığınız kurutulmuş domatesleri ekleyin ve kavurmaya devam edin. Sonra üzerine domates salçası ve domates sosunu ekleyerek biraz daha kavurun. Ardından pilavlık bulguruda ilave ederek kavurma işlemine devam edilir ve üzerine önceden kaynatmış olduğunuz sıcak su veya et suyunu ekleyerek karıştırın.
Kuru bulgur pilavı kaynadıktan sonra üzerine tuzunu ekin ve ocağın altını kısın. Bu şekilde yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar kaynamaya bırakın. Pilav suyunu çekene kadar pişirin. Kuru bulgur pilavı suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatın ve dinlenmesi için biraz bekleyin. Dinlendikten sonra sıcak olarak servis tabağına alın ve servis yapın.
Kuru bulgur pilavı tarifi hazır.
Şimdiden hepinize afiyet olsun.