Kuşbaşılı Bulgur Pilavı

Kuşbaşılı Bulgur Pilavı Tarifi, Bulgur sevenler için denenmesi gereken lezzetli bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Bulgurun besleyici özelliği fazla olduğu içinde insanların sağlık açısından tüketilmesi gereken bir besindir. Bulguru sade olarak pilav yapmak yerine farklı bir lezzet arayanlar için uygun bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Misafirler için yapmayı düşünenler açısından da denenmesi gereken bir tariftir ve ayrıca da gösterişli sunumu ile de güzel ve göz doldurucu bir tercih olabilir.
Diyette olanlar için bulgur pirince göre kalori olarak düşük olduğu için akşam yemeklerinde aşırıya kaçmayacak şeklide tüketilebilir.

Kuşbaşılı Bulgur Pilavının Malzemeleri

  • 250 gram dana kuşbaşı (Küçük bir şekilde doğranmış olacak)
  • İki buçuk su bardağı pilavlık bulgur
  • İki adet biber
  • İki adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 adet büyük diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı margarin ve iki çorba kaşığı tereyağı
  • İki çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber
  • İsteğe göre içine veya dışına nane

Kuşbaşılı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?


İlk olarak küçük küçük doğranmış etleri soğuk su ile yıkayıp düdüklü tencerenizin içine alıp üzerine bir buçuk su bardağı kadar suda ilave edip yirmi dakika boyunca haşlayın. Bu aşamada önemli bir püf noktası vermek gerekirse, ete tuz atmadan haşlayın.
Eğer tuz atarsanız etin sertleşmesine sebep olur. Etler haşlanırken sizde o sırada pilav tenceresine bir çorba kaşığı margarin, iki yemek kaşığı tereyağı, iki yemek kaşığı da zeytinyağını ilave edip eritin. Sonra küp-küp doğranmış olan kuru soğan, yeşil biber ve sarımsağı da ekleyip kavurmaya başlıyoruz. Bu aşamada önemli bir püf noktası daha soğan ve biberler kavrulurken tuz ilave edilirse daha kısa sürede soğan ve biberler kavrulur ve daha lezzetli olur.

Haşlanmış olan etlerin suyu süzülür, kavrulan soğan ve biberlerin içine ilave edilir ve on dakika kadar daha birlikte kavrulur. Bu sırada da domateslerin kabukları ince bir şekilde soyulur ve küp-küp doğranır tencerenin içerisine eklenir ve kavrulur. Domateslerde kavrulduktan sonra biber salçası ve domates salçasından birer kaşık ilave edip arkasından temizlenmiş ve seçilmiş olan pilavlık bulguru ekliyoruz. Beş dakika boyunca bulgurun diğer malzemeler ile özleşmesi için kavuruyoruz. Haşladığınız etin suyunu kullanmanızı tavsiye ediyorum daha lezzetli olur. Su ölçüsü de bire ikidir. Tabi ki kullanılacak bulgurun cinsi çok önem arz etmektedir. Bulgurun cinsine göre suyu azaltıp veya arttırabilirsiniz. Ben iki buçuk su bardağı bulgura beş su bardağı kadar et suyu kullandım. Et suyunu da pilava ilave ettikten sonra yirmi beş veya otuz dakika kadar tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişirilir. Piştikten sonra 10 dakika kadar demlenmeye bırakılır ve ardından güzelce karıştırıp servis edin.

Afiyet olsun.
19.01.2024 06:08:00
Kuşbaşılı Bulgur Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kuşbaşılı Bulgur Pilavı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kuşbaşılı Bulgur Pilavı"
Kuşbaşılı bulgur pilavını aymış ekilse frikcpilavı işlemde yapsam bu kadar lezzetli olur mu çok merak ediyorum?
Soysaldı . 05.09.2018 00:01:52

Kolay Bulgur Pilavı Tarifi

Kolay Bulgur Pilavı Tarifi, Bulgur pilavına kim hayır diyebilir ki. Hem yaz aylarında hem de kış aylarında yanında salata ya da yoğurt olsa bile yeterli olan...
Devamını Oku

Kısırlık Bulgur

Kısırlık bulgur, Bulgurun ham maddesi bulgurdur. Normal bulgurun incesine kısırlık bulgur denir. Pirinçten çok daha besleyici ve faydalı bir besindir. Anadol...
Devamını Oku

Ispanaklı Bulgur Pilavı

Ispanaklı Bulgur Pilavı, oldukça sağlıklı ve besleyici tüm özellikleri bünyesinde barındıran ıspanaklı bulgur pilavı tarifimiz bu önemli özellikl...
Devamını Oku

İnce Bulgur Tarifleri

İnce bulgur tarifleri, ince bulgur daha çok garnitür hazırlamak için kullanılsa da ana yemek yapımlarında da sıkça tercihe dilmektedir. Özellikle sulu k...
Devamını Oku

Biberli Domatesli Bulgur Pilavı

Biberli Domatesli Bulgur Pilavı, bulgurun insan sağlığına ne kadar faydalı bir tahıl ürünü olduğunu bilmeyen yoktur. Bulgur ve sebze ile yapılan bir pilavın ...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur Pilavı, Yurdumuzda her sofrayı sıklıkla süsleyen bu pilav ana yemekler denilince akla ilk gelen ve her yörede kendine özgü pişirilme şekli ile birçok ...
Devamını Oku

Kepekli Bulgur Pilavı

Kepekli Bulgur Pilavı: Hem sağlık açısından hem de daha az kalori almak için kepekli ürünler birebirdir. Bu sebeple de yemek yaparken ya da atıştırmalık...
Devamını Oku

Hamilelikte Bulgur Pilavı

Hamilelikte bulgur pilavı, bulgur kaynatılarak kurutulan tek bakliyattır. Hamilelik döneminde bulgur temel enerji kaynağımız olan karbonhidrattan zengin...
Devamını Oku

Firik Bulguru

Firik Bulguru; Piyasada bulunan bulgurlara nazaran yapımı itibariyle en değişik olanı, belki de bulgurun atası denilecek olan bulgur firik bulgurudur. Firik ...
Devamını Oku

Körili Bulgur Pilavı

Körili Bulgur Pilavı, Bulguru ne kadar çok sevdiğimiz ve ne kadar çok kullandığımız tartışılmaz bir konu. Özellikle de bulgur pilavını oldukça çok seviy...
Devamını Oku

Bebeklere Bulgur Pilavı

Bebeklere bulgur pilavı, Bulgur, buğdayın kaynatılıp, kurutulup, kabuğu soyularak değişik tipte değirmenler de öğütülmesi ile ortaya çıkan en önemli tahıl tü...
Devamını Oku

Köftelik Bulgur

Köftelik bulgur, Türk mutfağında bulgurun çok fazla önemi vardır. Her evde mutfak erzaklarının olmazsa olmazıdır. Marketlerden alıp çeşitli malzemelerle lezz...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı Çeşitleri

Bulgur Pilavı Çeşitleri, Ülkemizin Anadolu bölgesinde bulunan bulgur buğdaydan yapılı olup çeşit çeşit yemekleri yapılmaktadır. Bulgur önemli bir karbon...
Devamını Oku

Salçasız Bulgur Pilavı

Salçasız bulgur pilavı: Bulgur pilavının birçok çeşidi vardır. Salçalı, salçasız, sebzeli, etli, tavuklu, gibi birçok çeşidi bulunmaktadır. Damak tadına göre...
Devamını Oku

İnce Bulgur Salatası

İnce Bulgur Salatası, oldukça önemli ve sağlıklı bir gıda maddesi olmasından dolayı sıklıkla tüketilmekte olan bulgur sağlık açısından da oldukça faydal...
Devamını Oku

İri Bulgur Pilavı

İri Bulgur Pilavı, Hepimizin bildiği gibi bulgur, bir tahıl çeşididir. Tarlada yetişen buğdayı harmanda elde ederiz. Bulgur yapımında ilk olarak buğdayı...
Devamını Oku

Şalgamlı Bulgur

Şalgamlı bulgur gerek pilav gerekse salata olarak hazırlanabilecek bir tarif. Şalgam ve şalgam suyu sayesinde bulgurun sahip olduğu tat ve renk, sofrala...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Köftesi

Sulu Bulgur Köftesi, Bulgur ve köftenin birleştiği güzel bir yemektir. Sağlığımız için tabi ki bulgur da köfte de çok önemlidir. Lezzetli ve sulu bir yemekti...
Devamını Oku

Bulgur Köftesi Kızartması

Bulgur Köftesi Kızartması, Özellikle iç Anadolu bölgesinde yetiştirilen bulgurun çok çeşitli yemek türleri yapılmaktadır. Şimdi sizlere bulgur köftesi kızart...
Devamını Oku

Havuçlu Patatesli Bulgur Pilavı

Havuçlu Patatesli Bulgur Pilavı, Pilav bulgur, pirinç gibi taneli bitkilerin ya da şehriye, kuskus gibi makarna türlerinin suda kaynatılarak pişirilmesi...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şalgamlı Bulgur
Sulu Bulgur Köftesi
Bulgur Köftesi Kızartması
Kuşbaşılı Bulgur Pilavı
Havuçlu Patatesli Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024