Kuzu etli bulgur pilavı, muhteşem tadı ve kıvamıyla ağızlar da enfes bir tat bırakan herkesin severek yiyeceği bir pilav tarifidir. Bulgur pilavının kuzu eti ile buluşması ile ortaya çıkan bu mükemmel lezzette ki tarif yapımı ile de oldukça kolay ve pratiktir. Sofralarınızı lezzetli ve daha zengin bir hale getirecek olan kuzu etinin vermiş olduğu enfes tat ve koku ile ağızlar da dağılan kıvamı ile yemeye doyamayacağınız bir lezzettir.
İşte hafif kıvamı ile severek yiyeceğiniz kuzu etli bulgur pilavının yapılışını beraber inceleyelim;
Kuzu etli bulgur pilavı için gerekli malzemeler
500 gram kuşbaşı kuzu eti,
Yarım kilo pilavlık bulgur,
2 adet domates,
2 adet yeşil biber,
1 adet kuru soğan,
2 diş sarımsak,
2 tatlı kaşığı biber salçası,
200 gram tereyağı,
1 tatlı kaşığı pul biber,
Yarım demet maydanoz,
Bir tatlı kaşığı tuz,
Kuzu etli bulgur pilavı yapılışı; öncelikle tereyağını bir tencere içerisine koyarak ince ince doğranmış olan kuru soğanı ekleyerek iyice karıştırın. Daha sonra içerisine halka şeklinde doğranmış olan yeşil biberleri de ekleyerek bir süre karıştırın. Pembe bir hale gelen biber ve kuru soğanların içerisine kuşbaşı olarak doğranan kuzu etini ekleyerek suyunu bırakana kadar kavurun. Daha sonra suyunu çekmeye başlayınca kabuğunu soyup ince ince doğramış olduğunuz domatesi de tencere içerisine ekleyerek bir süre karıştırın.
Ardından biber salçasını da ekleyerek ezilene kadar pişirin ve tuz ve pul biberini de ekleyerek ocağın altını kısarak pişmeye bırakın. Diğer taraftan da pilavlık bulgurun üzerine su ekleyerek bir süre bekletin ve daha sonra suyunu süzerek tencere içerisinde kaynayan kuzu etlerinin içine aktararak bir tur karıştırın. Ezdiğiniz sarımsakları da bu tencere içerisine ekleyerek üzeri geçene kadar sıcak su ekleyerek ocağın altını kısın ve tüm suyu çekene kadar pişirin. Pişme süresi bittikten sonra tencerenizi ocaktan alınız ve üzerine havlu kapatarak yirmi dakika kadar dinlenmeye bırakın. Tüm aşamalar bittikten sonra artık kuzu etli bulgur pilavınızı servis etmeye başlayabilirsiniz. Bir servis tabağının içerisine bir miktar koyduğunuz kuzu etli bulgur pilavınızı maydanoz yardımı ile süsleyerek görselliğini arttırabilirsiniz.
Afiyet olsun.
19.01.2024 11:59:00
Kuzu Etli Bulgur Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Kuzu etli bulgur pilavını denemedim ama bulgur pilavının birçoğunu denedim. Etli olanını yaparken öncelikle bu etleri haşlamamız mı gerekiyor. Yoksa direk çiğ bir şekilde pilav suyunda haşlanmasını mı sağlıyoruz? Yücealp . 28.08.2018
Zeynep Defne : Merhaba, etleri ilk önce haşlamanız gerek daha sonra pilava geçmeniz gerekir. Et daha geç piştiği için. Birde daha önce haşlanmış et suyunuz varsa buzdolabınızda biraz ekleyin daha lezzetli olacağını göreceksiniz 03.09.2018 22:59:31
Korur : Merhaba kuzu etli bulgur pilavı icin öncelikle etlerin önceden haşlanmış olması gerekmektedir. Et yapısı nedeni ile pişmesi zor olan bi besindir. Bu nedenle önceden haşlanmış olmasi çok daha lezzetli olacaktır. 03.09.2018 22:16:33
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024