Lokanta usulü bulgur pilavı, Lokantaya gidiyorsunuz bir yemek siparişi veriyorsunuz ve yanına da bulgur pilavı istiyorsunuz. Siparişler geliyor ve daha yemek tabakta dururken gözünüzü alıyor. Sabırsızlıkla tadına bakmak istiyorsunuz. Çünkü evde yaptığınız bulgur pilavının ne görüntüsü ne de tadı böyle değil. Hep merak etmişizdir lokantalardaki yemekleri nasıl yapıyorlar.
İçine ne katıyorlar da tadı ve görüntüsü bu kadar güzel oluyor. Sizler için lokanta usulü bulgur pilavını araştırdık. Artık sizde kolaylıkla bu enfes lezzeti evinizde uygulayabileceksiniz. Evinize gelen misafirlere sunabileceksiniz ve onların yüzündeki mutlu ifadeyi gördüğünüzde kendinizle gurur duyacaksınız.
Lokanta usulü bulgur pilavı için gerekli malzemeler
2 su bardağı pilavlık bulgur
3 su bardağı su
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet domates
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet bulyon
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
Lokanta usulü bulgur pilavı nasıl yapılır?
Çelik bir tencerenin içine sıvı yağ ve tereyağını alıyoruz. Yağlar ısınınca ince ince kıydığımız soğan ve sarımsağı ekliyoruz. Ara ara karıştırarak soğanlar pembeleşene kadar soğanları kavuruyoruz.
Soğanlar kavrulduktan sonra ince ince kıydığımız biberleri de ekleyip pişirmeye devam ediyoruz. Domateslerin kabuklarını soyup küp-küp doğradıktan sonra tencerenin içine ilave ediyoruz. Domatesler suyunu çekerken salçaları da tencereye alıp bulyonu katıyoruz. Bulyonu kaşığın arkası ile iyice ezmemiz gerekiyor ki içinde topak topak kalmasın. Zira bulyon çok tuzlu olduğu için içinde bir topak kalırsa ağzımız tuzdan yanacaktır. Bulyonun ardından pilavlık bulgurlarımızı da ekleyip baharatları ilave ediyoruz. Daha sonra pilavın suyunu katıp tuzu ekliyoruz. Kesinlikle tuz konusunda çok dikkatli olmalısınız. Eğer bulyon kullanacaksanız tuzunu çok az koyun çünkü bulyonlar çok tuzlu oluyor. Eğer bulyon sevmiyorsanız evde hazırladığınız et, tavuk ya da kemik suyu tercih edebilirsiniz. Bu tamamen sizin damak tadınıza bağlı. Suyunu kattığınız pilavın altını ilk başta açabilirsiniz su kaynamaya başladıktan sonra altını kısmalısınız ki hızlı ateşte bulgurlar pişmeden suyunu çekeceği için bulgurlarınız çiğ kalacaktır. Tencerenin kapağını kapatıp, altını kısıp pilav suyunu çekene kadar pişirin. Pişirdikten sonra tencerenin ağzına bir havlu koyup dinlenmeye bırakın. Pilavınızı hafif sıcakken servis yapabilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun.
20.01.2024 17:03:13
Lokanta Usulu Bulgur Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
İyi günler, ben pek fazla dışarıda yemek yiyen bir insan değilim fakat bir toplantı için zorunlu yemek zorunda kaldım fakat orada yediğim bir bulgur pilavı hala tadı damağımda, evde yaptığımdan çok farklıydı ve tadı çok güzeldi acaba lokanta usulu bulgur pilavı nasıl oluyor tarifini bilen yardımcı olabilir mi? Cemre . 29.10.2018 11:24:11
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024