Lokanta Usulu Bulgur Pilavı

Lokanta usulü bulgur pilavı, Lokantaya gidiyorsunuz bir yemek siparişi veriyorsunuz ve yanına da bulgur pilavı istiyorsunuz. Siparişler geliyor ve daha yemek tabakta dururken gözünüzü alıyor. Sabırsızlıkla tadına bakmak istiyorsunuz. Çünkü evde yaptığınız bulgur pilavının ne görüntüsü ne de tadı böyle değil. Hep merak etmişizdir lokantalardaki yemekleri nasıl yapıyorlar.
İçine ne katıyorlar da tadı ve görüntüsü bu kadar güzel oluyor. Sizler için lokanta usulü bulgur pilavını araştırdık. Artık sizde kolaylıkla bu enfes lezzeti evinizde uygulayabileceksiniz. Evinize gelen misafirlere sunabileceksiniz ve onların yüzündeki mutlu ifadeyi gördüğünüzde kendinizle gurur duyacaksınız.

Lokanta usulü bulgur pilavı için gerekli malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 su bardağı su
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet bulyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ

Lokanta usulü bulgur pilavı nasıl yapılır?


Çelik bir tencerenin içine sıvı yağ ve tereyağını alıyoruz. Yağlar ısınınca ince ince kıydığımız soğan ve sarımsağı ekliyoruz. Ara ara karıştırarak soğanlar pembeleşene kadar soğanları kavuruyoruz.
Soğanlar kavrulduktan sonra ince ince kıydığımız biberleri de ekleyip pişirmeye devam ediyoruz. Domateslerin kabuklarını soyup küp-küp doğradıktan sonra tencerenin içine ilave ediyoruz. Domatesler suyunu çekerken salçaları da tencereye alıp bulyonu katıyoruz. Bulyonu kaşığın arkası ile iyice ezmemiz gerekiyor ki içinde topak topak kalmasın. Zira bulyon çok tuzlu olduğu için içinde bir topak kalırsa ağzımız tuzdan yanacaktır. Bulyonun ardından pilavlık bulgurlarımızı da ekleyip baharatları ilave ediyoruz. Daha sonra pilavın suyunu katıp tuzu ekliyoruz. Kesinlikle tuz konusunda çok dikkatli olmalısınız. Eğer bulyon kullanacaksanız tuzunu çok az koyun çünkü bulyonlar çok tuzlu oluyor. Eğer bulyon sevmiyorsanız evde hazırladığınız et, tavuk ya da kemik suyu tercih edebilirsiniz. Bu tamamen sizin damak tadınıza bağlı. Suyunu kattığınız pilavın altını ilk başta açabilirsiniz su kaynamaya başladıktan sonra altını kısmalısınız ki hızlı ateşte bulgurlar pişmeden suyunu çekeceği için bulgurlarınız çiğ kalacaktır. Tencerenin kapağını kapatıp, altını kısıp pilav suyunu çekene kadar pişirin. Pişirdikten sonra tencerenin ağzına bir havlu koyup dinlenmeye bırakın. Pilavınızı hafif sıcakken servis yapabilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun.
20.01.2024 17:03:13
Lokanta Usulu Bulgur Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Lokanta Usulu Bulgur Pilavı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Lokanta Usulu Bulgur Pilavı"
İyi günler, ben pek fazla dışarıda yemek yiyen bir insan değilim fakat bir toplantı için zorunlu yemek zorunda kaldım fakat orada yediğim bir bulgur pilavı hala tadı damağımda, evde yaptığımdan çok farklıydı ve tadı çok güzeldi acaba lokanta usulu bulgur pilavı nasıl oluyor tarifini bilen yardımcı olabilir mi?
Cemre . 29.10.2018 11:24:11

Kısırlık Bulgur

Kısırlık bulgur, Bulgurun ham maddesi bulgurdur. Normal bulgurun incesine kısırlık bulgur denir. Pirinçten çok daha besleyici ve faydalı bir besindir. Anadol...
Devamını Oku

Ispanaklı Bulgur Pilavı

Ispanaklı Bulgur Pilavı, oldukça sağlıklı ve besleyici tüm özellikleri bünyesinde barındıran ıspanaklı bulgur pilavı tarifimiz bu önemli özellikl...
Devamını Oku

İnce Bulgur Tarifleri

İnce bulgur tarifleri, ince bulgur daha çok garnitür hazırlamak için kullanılsa da ana yemek yapımlarında da sıkça tercihe dilmektedir. Özellikle sulu k...
Devamını Oku

Biberli Domatesli Bulgur Pilavı

Biberli Domatesli Bulgur Pilavı, bulgurun insan sağlığına ne kadar faydalı bir tahıl ürünü olduğunu bilmeyen yoktur. Bulgur ve sebze ile yapılan bir pilavın ...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur Pilavı, Yurdumuzda her sofrayı sıklıkla süsleyen bu pilav ana yemekler denilince akla ilk gelen ve her yörede kendine özgü pişirilme şekli ile birçok ...
Devamını Oku

Kepekli Bulgur Pilavı

Kepekli Bulgur Pilavı: Hem sağlık açısından hem de daha az kalori almak için kepekli ürünler birebirdir. Bu sebeple de yemek yaparken ya da atıştırmalık...
Devamını Oku

Hamilelikte Bulgur Pilavı

Hamilelikte bulgur pilavı, bulgur kaynatılarak kurutulan tek bakliyattır. Hamilelik döneminde bulgur temel enerji kaynağımız olan karbonhidrattan zengin...
Devamını Oku

Firik Bulguru

Firik Bulguru; Piyasada bulunan bulgurlara nazaran yapımı itibariyle en değişik olanı, belki de bulgurun atası denilecek olan bulgur firik bulgurudur. Firik ...
Devamını Oku

Körili Bulgur Pilavı

Körili Bulgur Pilavı, Bulguru ne kadar çok sevdiğimiz ve ne kadar çok kullandığımız tartışılmaz bir konu. Özellikle de bulgur pilavını oldukça çok seviy...
Devamını Oku

Bebeklere Bulgur Pilavı

Bebeklere bulgur pilavı, Bulgur, buğdayın kaynatılıp, kurutulup, kabuğu soyularak değişik tipte değirmenler de öğütülmesi ile ortaya çıkan en önemli tahıl tü...
Devamını Oku

Köftelik Bulgur

Köftelik bulgur, Türk mutfağında bulgurun çok fazla önemi vardır. Her evde mutfak erzaklarının olmazsa olmazıdır. Marketlerden alıp çeşitli malzemelerle lezz...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı Çeşitleri

Bulgur Pilavı Çeşitleri, Ülkemizin Anadolu bölgesinde bulunan bulgur buğdaydan yapılı olup çeşit çeşit yemekleri yapılmaktadır. Bulgur önemli bir karbon...
Devamını Oku

Salçasız Bulgur Pilavı

Salçasız bulgur pilavı: Bulgur pilavının birçok çeşidi vardır. Salçalı, salçasız, sebzeli, etli, tavuklu, gibi birçok çeşidi bulunmaktadır. Damak tadına göre...
Devamını Oku

İnce Bulgur Salatası

İnce Bulgur Salatası, oldukça önemli ve sağlıklı bir gıda maddesi olmasından dolayı sıklıkla tüketilmekte olan bulgur sağlık açısından da oldukça faydal...
Devamını Oku

İri Bulgur Pilavı

İri Bulgur Pilavı, Hepimizin bildiği gibi bulgur, bir tahıl çeşididir. Tarlada yetişen buğdayı harmanda elde ederiz. Bulgur yapımında ilk olarak buğdayı...
Devamını Oku

Şalgamlı Bulgur

Şalgamlı bulgur gerek pilav gerekse salata olarak hazırlanabilecek bir tarif. Şalgam ve şalgam suyu sayesinde bulgurun sahip olduğu tat ve renk, sofrala...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Köftesi

Sulu Bulgur Köftesi, Bulgur ve köftenin birleştiği güzel bir yemektir. Sağlığımız için tabi ki bulgur da köfte de çok önemlidir. Lezzetli ve sulu bir yemekti...
Devamını Oku

Bulgur Köftesi Kızartması

Bulgur Köftesi Kızartması, Özellikle iç Anadolu bölgesinde yetiştirilen bulgurun çok çeşitli yemek türleri yapılmaktadır. Şimdi sizlere bulgur köftesi kızart...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Bulgur Pilavı

Kuşbaşılı Bulgur Pilavı Tarifi, Bulgur sevenler için denenmesi gereken lezzetli bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Bulgurun besleyici özelliği fazla olduğu i...
Devamını Oku

Havuçlu Patatesli Bulgur Pilavı

Havuçlu Patatesli Bulgur Pilavı, Pilav bulgur, pirinç gibi taneli bitkilerin ya da şehriye, kuskus gibi makarna türlerinin suda kaynatılarak pişirilmesi...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şalgamlı Bulgur
Sulu Bulgur Köftesi
Bulgur Köftesi Kızartması
Kuşbaşılı Bulgur Pilavı
Havuçlu Patatesli Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024