Öncelikle mercimeği yıkayıp, hafif yumuşayana kadar haşlayalım. Suyunu süzelim fakat boşa dökmeyelim. Diğer tarafta, sıvıyağı tencereye alıp, küçük doğranmış soğanları ekleyelim, biraz kavuralım. Ardından bulguru ekleyip 1-2 dakika daha kavuralım. Sonrasında yeşil mercimeği de ekleyip 2 dakika daha kavuralım. Diğer tarafta mercimeğin suyunu ölçelim. Eğer gerekirse üzerini sıcak suyla tamamlayarak, 4 çay bardağı suyu, mercimek ve bulgurun olduğu tencereye ilave edelim. Tuzunu da atarak, tencerenin kapağını kapatalım. Önce harlı, sonra yavaş ateşte pilavı pişirelim. Ateşten alınca tereyağını ekleyip karıştıralım ve pilavın demlenmesi için yaklaşık 10 dakika bekleyelim.
Sonunda pilavımız hazır.
Afiyet olsun.