Mısırlı Bulgur Pilavı

Mısırlı bulgur pilavı; yapımı en kolay pilav çeşitlerinden bir tanesidir. Bulgur beyaz pilav ile kıyaslandığında besin değeri açısından oldukça değerlidir. Bu nedenle düzenli olarak evinizde bulgur tüketilmesine özen gösterirseniz birçok sağlık sorununun da üstesinden de daha kolay gelirsiniz. Ayrıca bulgurun içeriğinde de bol miktarda karbonhidrat bulunsa da pirinç pilavı kadar kalorili değildir ve içerisinde nişasta barındırmadığı için sindirimi daha kolaydır.
Eğer çok ciddi mide rahatsızlıklarınız varsa bulgur tüketimi konusunda biraz daha hassas davranmanız sizin açınızdan faydalı olacaktır. Özellikle çocuklar bulguru pek sevmeseler bile mısıra hayır diyebilen çocuk yoktur. Çocuğunuza bulgur yedirmek konusunda zorluk yaşıyorsanız mutlaka mısırlı bulgur pilavını denemenizi tavsiye ederim. Bulgur pilavının içerisinde kullanacağınız mısırı evde kendiniz haşlamayı seçebileceğiniz gibi konserve olarak da almayı tercih edebilirsiniz. Benim sizlerle paylaşacağım mısırlı bulgur pilavının içerisinde bol miktarda sebze yer almaktadır. Unutmayın ki bulgur soğan ve domates olmadan asla düşünülemez. Şimdiden herkese kolay gelsin.

Mısırlı bulgur pilavı için gerekli malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı,
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 1 adet büyük boy kuru soğan,
  • 1 çay bardağı konserve mısır,
  • 1 çay bardağı et suyu,
  • 1 adet yumuşak domates,
  • 1 adet sivri biber,
  • 1/2 kırmızıbiber,
  • 1 çorba kaşığı domates salçası,
  • Yarım çorba kaşığı biber salçası,
  • Bir tutam karabiber,
  • Bir tutam pul biber,
  • Sıcak su,
  • Yeteri kadar tuz,

Mısırlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?


Mısırlı bulgur pilavının yapımı çok kolaydır.
Öncelikle konserve mısırı bir süzeğe boşaltın ve yıkayın. Üzerine hafif tuz serperek karıştırın. Pilavlık bulguru iyice yıkayın ve suyunu süzdürün. Teflon tencerenin içerisine tereyağı ile sıvı yağı koyun. Öncelikle yemeklik olarak doğranan kuru soğanı daha sonra da biberleri kavurun. Kavurma işlemini kısık ateşte yakmadan yapmaya özen gösterin. Kavrulan soğan karışımının içerisine domatesi rendeleyin biraz pişirdikten sonra da biber ve domates salçasını ilave ederek hafif kavurun. Sebzeler iyice ezildiğinde artık bulguru ilave etme zamanı gelmiş demektir. Bulguru da ekledikten sonra kırmızı rengi alan bulgurların üzerine et suyu ile sıcak suyu ilave edin. Pilavlık bulgurun iriliğine göre pişme derecesi farklı olacağından su miktarını bulgurun üzerine gelecek şeklinde ayarlayın. En son olarak baharat, tuz ve mısırları da ekleyip pilavı kısık ateşte yaklaşık 20 dakika boyunca pişirin. Mısırlı bulgur pilavı hazır. Yanında turşu ile ikram yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
20.01.2024 11:53:44
Mısırlı Bulgur Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Mısırlı Bulgur Pilavı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Mısırlı Bulgur Pilavı"
Akşam yemeğinin yanına göre hoş gelen ve lezzetli bir bulgur pilavı yapmak istiyorum. Daha önce pirinç pilavını Mısırlı’ yapıp yendiğim olmuştu. Şimdi ise mısırlı bulgur pilavı yapmak istiyorum. Bunun için mısırları önce kavurmama gerek var mı yoksa Pilavımın suyunu dökmeden önce mi mısırları eklemem daha güzel olur?
Feride . 03.11.2018 13:51:25

Kısırlık Bulgur

Kısırlık bulgur, Bulgurun ham maddesi bulgurdur. Normal bulgurun incesine kısırlık bulgur denir. Pirinçten çok daha besleyici ve faydalı bir besindir. Anadol...
Devamını Oku

Ispanaklı Bulgur Pilavı

Ispanaklı Bulgur Pilavı, oldukça sağlıklı ve besleyici tüm özellikleri bünyesinde barındıran ıspanaklı bulgur pilavı tarifimiz bu önemli özellikl...
Devamını Oku

İnce Bulgur Tarifleri

İnce bulgur tarifleri, ince bulgur daha çok garnitür hazırlamak için kullanılsa da ana yemek yapımlarında da sıkça tercihe dilmektedir. Özellikle sulu k...
Devamını Oku

Biberli Domatesli Bulgur Pilavı

Biberli Domatesli Bulgur Pilavı, bulgurun insan sağlığına ne kadar faydalı bir tahıl ürünü olduğunu bilmeyen yoktur. Bulgur ve sebze ile yapılan bir pilavın ...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur Pilavı, Yurdumuzda her sofrayı sıklıkla süsleyen bu pilav ana yemekler denilince akla ilk gelen ve her yörede kendine özgü pişirilme şekli ile birçok ...
Devamını Oku

Kepekli Bulgur Pilavı

Kepekli Bulgur Pilavı: Hem sağlık açısından hem de daha az kalori almak için kepekli ürünler birebirdir. Bu sebeple de yemek yaparken ya da atıştırmalık...
Devamını Oku

Hamilelikte Bulgur Pilavı

Hamilelikte bulgur pilavı, bulgur kaynatılarak kurutulan tek bakliyattır. Hamilelik döneminde bulgur temel enerji kaynağımız olan karbonhidrattan zengin...
Devamını Oku

Firik Bulguru

Firik Bulguru; Piyasada bulunan bulgurlara nazaran yapımı itibariyle en değişik olanı, belki de bulgurun atası denilecek olan bulgur firik bulgurudur. Firik ...
Devamını Oku

Körili Bulgur Pilavı

Körili Bulgur Pilavı, Bulguru ne kadar çok sevdiğimiz ve ne kadar çok kullandığımız tartışılmaz bir konu. Özellikle de bulgur pilavını oldukça çok seviy...
Devamını Oku

Bebeklere Bulgur Pilavı

Bebeklere bulgur pilavı, Bulgur, buğdayın kaynatılıp, kurutulup, kabuğu soyularak değişik tipte değirmenler de öğütülmesi ile ortaya çıkan en önemli tahıl tü...
Devamını Oku

Köftelik Bulgur

Köftelik bulgur, Türk mutfağında bulgurun çok fazla önemi vardır. Her evde mutfak erzaklarının olmazsa olmazıdır. Marketlerden alıp çeşitli malzemelerle lezz...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı Çeşitleri

Bulgur Pilavı Çeşitleri, Ülkemizin Anadolu bölgesinde bulunan bulgur buğdaydan yapılı olup çeşit çeşit yemekleri yapılmaktadır. Bulgur önemli bir karbon...
Devamını Oku

Salçasız Bulgur Pilavı

Salçasız bulgur pilavı: Bulgur pilavının birçok çeşidi vardır. Salçalı, salçasız, sebzeli, etli, tavuklu, gibi birçok çeşidi bulunmaktadır. Damak tadına göre...
Devamını Oku

İnce Bulgur Salatası

İnce Bulgur Salatası, oldukça önemli ve sağlıklı bir gıda maddesi olmasından dolayı sıklıkla tüketilmekte olan bulgur sağlık açısından da oldukça faydal...
Devamını Oku

İri Bulgur Pilavı

İri Bulgur Pilavı, Hepimizin bildiği gibi bulgur, bir tahıl çeşididir. Tarlada yetişen buğdayı harmanda elde ederiz. Bulgur yapımında ilk olarak buğdayı...
Devamını Oku

Şalgamlı Bulgur

Şalgamlı bulgur gerek pilav gerekse salata olarak hazırlanabilecek bir tarif. Şalgam ve şalgam suyu sayesinde bulgurun sahip olduğu tat ve renk, sofrala...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Köftesi

Sulu Bulgur Köftesi, Bulgur ve köftenin birleştiği güzel bir yemektir. Sağlığımız için tabi ki bulgur da köfte de çok önemlidir. Lezzetli ve sulu bir yemekti...
Devamını Oku

Bulgur Köftesi Kızartması

Bulgur Köftesi Kızartması, Özellikle iç Anadolu bölgesinde yetiştirilen bulgurun çok çeşitli yemek türleri yapılmaktadır. Şimdi sizlere bulgur köftesi kızart...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Bulgur Pilavı

Kuşbaşılı Bulgur Pilavı Tarifi, Bulgur sevenler için denenmesi gereken lezzetli bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Bulgurun besleyici özelliği fazla olduğu i...
Devamını Oku

Havuçlu Patatesli Bulgur Pilavı

Havuçlu Patatesli Bulgur Pilavı, Pilav bulgur, pirinç gibi taneli bitkilerin ya da şehriye, kuskus gibi makarna türlerinin suda kaynatılarak pişirilmesi...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şalgamlı Bulgur
Sulu Bulgur Köftesi
Bulgur Köftesi Kızartması
Kuşbaşılı Bulgur Pilavı
Havuçlu Patatesli Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024