Mısırlı bulgur pilavı; yapımı en kolay pilav çeşitlerinden bir tanesidir. Bulgur beyaz pilav ile kıyaslandığında besin değeri açısından oldukça değerlidir. Bu nedenle düzenli olarak evinizde bulgur tüketilmesine özen gösterirseniz birçok sağlık sorununun da üstesinden de daha kolay gelirsiniz. Ayrıca bulgurun içeriğinde de bol miktarda karbonhidrat bulunsa da pirinç pilavı kadar kalorili değildir ve içerisinde nişasta barındırmadığı için sindirimi daha kolaydır.
Eğer çok ciddi mide rahatsızlıklarınız varsa bulgur tüketimi konusunda biraz daha hassas davranmanız sizin açınızdan faydalı olacaktır. Özellikle çocuklar bulguru pek sevmeseler bile mısıra hayır diyebilen çocuk yoktur. Çocuğunuza bulgur yedirmek konusunda zorluk yaşıyorsanız mutlaka mısırlı bulgur pilavını denemenizi tavsiye ederim. Bulgur pilavının içerisinde kullanacağınız mısırı evde kendiniz haşlamayı seçebileceğiniz gibi konserve olarak da almayı tercih edebilirsiniz. Benim sizlerle paylaşacağım mısırlı bulgur pilavının içerisinde bol miktarda sebze yer almaktadır. Unutmayın ki bulgur soğan ve domates olmadan asla düşünülemez. Şimdiden herkese kolay gelsin.
Mısırlı bulgur pilavı için gerekli malzemeler
2 su bardağı pilavlık bulgur,
2 yemek kaşığı tereyağı,
3 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 adet büyük boy kuru soğan,
1 çay bardağı konserve mısır,
1 çay bardağı et suyu,
1 adet yumuşak domates,
1 adet sivri biber,
1/2 kırmızıbiber,
1 çorba kaşığı domates salçası,
Yarım çorba kaşığı biber salçası,
Bir tutam karabiber,
Bir tutam pul biber,
Sıcak su,
Yeteri kadar tuz,
Mısırlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
Mısırlı bulgur pilavının yapımı çok kolaydır.
Öncelikle konserve mısırı bir süzeğe boşaltın ve yıkayın. Üzerine hafif tuz serperek karıştırın. Pilavlık bulguru iyice yıkayın ve suyunu süzdürün. Teflon tencerenin içerisine tereyağı ile sıvı yağı koyun. Öncelikle yemeklik olarak doğranan kuru soğanı daha sonra da biberleri kavurun. Kavurma işlemini kısık ateşte yakmadan yapmaya özen gösterin. Kavrulan soğan karışımının içerisine domatesi rendeleyin biraz pişirdikten sonra da biber ve domates salçasını ilave ederek hafif kavurun. Sebzeler iyice ezildiğinde artık bulguru ilave etme zamanı gelmiş demektir. Bulguru da ekledikten sonra kırmızı rengi alan bulgurların üzerine et suyu ile sıcak suyu ilave edin. Pilavlık bulgurun iriliğine göre pişme derecesi farklı olacağından su miktarını bulgurun üzerine gelecek şeklinde ayarlayın. En son olarak baharat, tuz ve mısırları da ekleyip pilavı kısık ateşte yaklaşık 20 dakika boyunca pişirin. Mısırlı bulgur pilavı hazır. Yanında turşu ile ikram yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
20.01.2024 11:53:44
Mısırlı Bulgur Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Akşam yemeğinin yanına göre hoş gelen ve lezzetli bir bulgur pilavı yapmak istiyorum. Daha önce pirinç pilavını Mısırlı’ yapıp yendiğim olmuştu. Şimdi ise mısırlı bulgur pilavı yapmak istiyorum. Bunun için mısırları önce kavurmama gerek var mı yoksa Pilavımın suyunu dökmeden önce mi mısırları eklemem daha güzel olur? Feride . 03.11.2018 13:51:25
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024