Kuru fasulye küçük boyutta tencereye su koyulup haşlanır.
Haşlaması yapılan fasulye yumuşak yapıya sahip olunca soğuk suya tutulup süzülerek kabukları soyulur. Bu sırada iki su bardağı kaynatılan sıcak su ve tuz bulgur üzerine eklenerek üzeri bir kapak ile kapatılıp bulgurun yumuşaması için dinlendirilir. Daha sonra maydanoz yıkanıp saplarından ayıklanarak yaprak kısımları ince şekilde doğranır. Salatalık turşusu halka şeklinde doğranır. Nar taneleri ayıklanır. Nar tanelerinin kolayca çıkarılması için nar kabuğu elma soyar gibi soyulur ve dört parçaya ayrılır. Böylelikle narın dış kısmından kolayca ayıklanması sağlanır. Hazırlanan bütün malzemeler derin bir kap içerisine alınarak karıştırılır. Üzerine zeytinyağı ve nar ekşisi gezdirilir.
Narlı bulgur salatası, enfes tadı ve görüntüsü ile servis edilir.
Afiyet olsun.