Öncelikle pilavı pişireceğiniz tavayı alın ve ocağın altını açın. 3 çorba kaşığı margarin veya tereyağını koyarak eritin. Eriyen yağın üzerine hazırlanmış yemeklik doğradığınız kuru soğanı koyup karıştırın. Soğanların biraz rengi değişene kadar kavurun. Soğanlar pembeleşinceye kadar üzerine yıkanmış pilavlık bulguru koyup karıştırın. Bu şekilde 2-3 dakika kadar bulgurları kavurun. Bulgurları kavurduktan sonra üzerine önceden kaynatılmış 3 su bardağı sıcak su ekleyin. Kaynadıktan sonra tuz, karabiber ve pul biberini ekleyin.
Ocağın altını biraz kısın ve tencerenin ağzını kapatarak bu şekilde yaklaşık 9-10 dakika kadar pişirin. Pilav suyunu çekmeye yakın tencerenin içine önceden hazırlamış olduğunuz dereotu, maydanozu, fesleğeni ve naneyi atıp karıştırın. Pilav suyunu tamamen çektikten sonra ocağın altını kapatın ve pilavı 4-5 dakika kadar dinlenmeye bırakın ve sıcak olarak servis yapın. Otlu bulgur pilavı tarifiniz hazır. Şimdiden hepinize afiyet olsun.