İlk olarak patatesleri iyice yıkayın ve ikiye bölerek derin bir tencerenin içine attın ve üzerini kapatacak kadar su ilave edin ve haşlamaya bırakın. Patatesler haşlandıktan sonra suyunu süzün kabuklarını soyun derin bir karıştırma kabının içine alın. Patatesler soğumadan hemen bulguru ilave ederek bir çatal yardımı ile iyice ezin ve ağzını kapatarak bulguru yumuşamaya bırakın. Bulgur yumuşayana kadar köftenin iç harcını hazırlayalım. Kuru soğanı soyup yıkadıktan sonra karıştırma tavasına yemeklik olacak şekilde küçük küçük doğrayın ve sıvı yağı ekleyip orta ateşte soğanı kavurmaya başlayın.
Soğanlar pembeleşip kızardıktan sonra domates, biber, tuz ve baharatları ekleyerek 1-2 dakika daha pişirdikten sonra soğan karışımı ocaktan indiriyoruz. Daha sonra ayıklanmış ve temizlenmiş olan maydanozu yıkadıktan sonra bir tabağa ince ince doğruyoruz. Hemen ardında yeşil soğanları da ayıklayıp temizledikten sonra maydanozun üzerine küçük küçük doğruyoruz. Bütün malzemeler hazır olduğuna göre köfteyi yoğurmaya başlayalım. Patatesli bulgurun üzerine salça karışımını ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. İyice yoğurup yumuşadıktan sonra limon suyunu veya nar ekşini ardında doğramış olduğumuz yeşilliği ilave eder 3-4 dakika daha yoğurun. Patatesli bulgur köftesi hazır sıra servis etmeye geldi. Servis yapacağınız tabağın altına yıkanmış olan kıvırcık veya marulları koyun daha sonra patatesli bulgur köftesi şekil vererek servis tabağına dizin.
Afiyet Olsun.