Öncelikle yıkanan ve kabukları alacalı bir şekilde soyulan patlıcanlar yağda kızartılır. Kızaran patlıcanlar yağdan alınır ve pilavın yapımına başlanır. Pilav tenceresinin içerisine tereyağı ve zeytinyağı koyulur. Eriyen yağların üzerine ince ince doğranmış soğanlar, yıkanmış ve ince bir şekilde doğranmış olan biberler ve salça eklenir ve kavrulur. Kavrulma işleminin ardından bulgur, tuz ve sıcak suda tencereye eklenir ve pişmesi için kısık ateşte bırakılır.
Pilav pişmeye yakın önceden kızarttığımız patlıcanlar tencereye eklenir. Patlıcanlar karıştırılmadan pilav ile pişmeye bırakılır ve suyunu çekmesi ile ocağın altı kapatılır. On ile on beş dakika arasında demlendirilen patlıcanlı pilav sıcak bir şekilde servis edilir.