Pazılı Bulgur Pilavı

Pazılı Bulgur Pilavı; Pazı ıspanağa çok benzeyen bir sebzedir. Kış aylarının bütün sebzeleri gibi pazıyı da pazar tezgâhlarında rahatlıkla bulabilirsiniz. Sağlık açısından oldukça faydalı olan pazıyı yemek olarak pişirilebilir, salataya ekleyebilir ve hatta ıspanak gibi yoğurtlayıpta yiyebilirsiniz. Sağlık açısından bilhassa koruma kalkanı gibi olan pazının bizlerde bugün bulgur pilavı tarifini vereceğiz.
Son olarak şunu ekleyelim 100 gr pazı yaklaşık 19 kaloridir. Dilerseniz pazılı bulgur pilavı tarifime başlayayım. Kolay gelsin.

Pazılı Bulgur Pilavı Malzemeleri

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 8-10 yaprak pazı
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 adet yeşil sivri biber (Tatlı olsun)
  • 2 adet orta boy domates (Veya 1 yemek kaşığı domates salçası)
  • 4,5 su bardağı sıcak su (Varsa tavuk ya da et suyu)
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5-6 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı tuz

Pazılı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak bulguru bol suyla yıkayıp süzülmesi için bir kenarda bekletin. Daha sonra soğanı yemeklik incecik doğrayın ve sarımsakları pirinç tanesi ebatında doğrayın. Sivri biberlerin ise saplarını kesip tohumlu kısımlarını çıkarın ve incecik yarım halkalar şeklinde dilimleyin. Domateslerin kabuklarını soyup tavla zarı gibi (Yani küp küp) doğrayın.
  • Bunlardan sonra pazı yapraklarını isterseniz saplarıyla beraber isterseniz de sadece yaprak kısmını yıkayıp ince ince kıyın.
    Üzerinden bıçakla tekrar geçip iyice inceltin.
  • Ardından zeytinyağını geniş bir pilav tenceresine alıp orta harlı ateşin üzerine koyun ve hafifçe kızdırın. Soğan ve sarımsağı bu yağa ekleyip 3-4 dakika kadar kavurun. Daha sonra biberleri, domatesi (Veya salçayı) ve pazıyı ekleyip 3-4 dakika daha bu şekilde kavurun.
  • Yıkayıp süzdüğünüz bulguru, tuz ve pul biberi ilave edip güzelce karıştırın. En son olarak sıcak suyu da ilave edip tekrar karıştırın. Suyu kaynayıncaya kadar orta harlı ateşte pişirin. Su kaynadığında ise altını kısarak, kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Artık suyunu tamamıyla çekince ocaktan alın. Dinlendirin ve karıştırarak servis edin.
Afiyet olsun.
20.01.2024 11:28:34
Pazılı Bulgur Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Pazılı Bulgur Pilavı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Pazılı Bulgur Pilavı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kısırlık Bulgur

Kısırlık bulgur, Bulgurun ham maddesi bulgurdur. Normal bulgurun incesine kısırlık bulgur denir. Pirinçten çok daha besleyici ve faydalı bir besindir. Anadol...
Devamını Oku

Ispanaklı Bulgur Pilavı

Ispanaklı Bulgur Pilavı, oldukça sağlıklı ve besleyici tüm özellikleri bünyesinde barındıran ıspanaklı bulgur pilavı tarifimiz bu önemli özellikl...
Devamını Oku

İnce Bulgur Tarifleri

İnce bulgur tarifleri, ince bulgur daha çok garnitür hazırlamak için kullanılsa da ana yemek yapımlarında da sıkça tercihe dilmektedir. Özellikle sulu k...
Devamını Oku

Biberli Domatesli Bulgur Pilavı

Biberli Domatesli Bulgur Pilavı, bulgurun insan sağlığına ne kadar faydalı bir tahıl ürünü olduğunu bilmeyen yoktur. Bulgur ve sebze ile yapılan bir pilavın ...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur Pilavı, Yurdumuzda her sofrayı sıklıkla süsleyen bu pilav ana yemekler denilince akla ilk gelen ve her yörede kendine özgü pişirilme şekli ile birçok ...
Devamını Oku

Kepekli Bulgur Pilavı

Kepekli Bulgur Pilavı: Hem sağlık açısından hem de daha az kalori almak için kepekli ürünler birebirdir. Bu sebeple de yemek yaparken ya da atıştırmalık...
Devamını Oku

Hamilelikte Bulgur Pilavı

Hamilelikte bulgur pilavı, bulgur kaynatılarak kurutulan tek bakliyattır. Hamilelik döneminde bulgur temel enerji kaynağımız olan karbonhidrattan zengin...
Devamını Oku

Firik Bulguru

Firik Bulguru; Piyasada bulunan bulgurlara nazaran yapımı itibariyle en değişik olanı, belki de bulgurun atası denilecek olan bulgur firik bulgurudur. Firik ...
Devamını Oku

Körili Bulgur Pilavı

Körili Bulgur Pilavı, Bulguru ne kadar çok sevdiğimiz ve ne kadar çok kullandığımız tartışılmaz bir konu. Özellikle de bulgur pilavını oldukça çok seviy...
Devamını Oku

Bebeklere Bulgur Pilavı

Bebeklere bulgur pilavı, Bulgur, buğdayın kaynatılıp, kurutulup, kabuğu soyularak değişik tipte değirmenler de öğütülmesi ile ortaya çıkan en önemli tahıl tü...
Devamını Oku

Köftelik Bulgur

Köftelik bulgur, Türk mutfağında bulgurun çok fazla önemi vardır. Her evde mutfak erzaklarının olmazsa olmazıdır. Marketlerden alıp çeşitli malzemelerle lezz...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı Çeşitleri

Bulgur Pilavı Çeşitleri, Ülkemizin Anadolu bölgesinde bulunan bulgur buğdaydan yapılı olup çeşit çeşit yemekleri yapılmaktadır. Bulgur önemli bir karbon...
Devamını Oku

Salçasız Bulgur Pilavı

Salçasız bulgur pilavı: Bulgur pilavının birçok çeşidi vardır. Salçalı, salçasız, sebzeli, etli, tavuklu, gibi birçok çeşidi bulunmaktadır. Damak tadına göre...
Devamını Oku

İnce Bulgur Salatası

İnce Bulgur Salatası, oldukça önemli ve sağlıklı bir gıda maddesi olmasından dolayı sıklıkla tüketilmekte olan bulgur sağlık açısından da oldukça faydal...
Devamını Oku

İri Bulgur Pilavı

İri Bulgur Pilavı, Hepimizin bildiği gibi bulgur, bir tahıl çeşididir. Tarlada yetişen buğdayı harmanda elde ederiz. Bulgur yapımında ilk olarak buğdayı...
Devamını Oku

Şalgamlı Bulgur

Şalgamlı bulgur gerek pilav gerekse salata olarak hazırlanabilecek bir tarif. Şalgam ve şalgam suyu sayesinde bulgurun sahip olduğu tat ve renk, sofrala...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Köftesi

Sulu Bulgur Köftesi, Bulgur ve köftenin birleştiği güzel bir yemektir. Sağlığımız için tabi ki bulgur da köfte de çok önemlidir. Lezzetli ve sulu bir yemekti...
Devamını Oku

Bulgur Köftesi Kızartması

Bulgur Köftesi Kızartması, Özellikle iç Anadolu bölgesinde yetiştirilen bulgurun çok çeşitli yemek türleri yapılmaktadır. Şimdi sizlere bulgur köftesi kızart...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Bulgur Pilavı

Kuşbaşılı Bulgur Pilavı Tarifi, Bulgur sevenler için denenmesi gereken lezzetli bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Bulgurun besleyici özelliği fazla olduğu i...
Devamını Oku

Havuçlu Patatesli Bulgur Pilavı

Havuçlu Patatesli Bulgur Pilavı, Pilav bulgur, pirinç gibi taneli bitkilerin ya da şehriye, kuskus gibi makarna türlerinin suda kaynatılarak pişirilmesi...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şalgamlı Bulgur
Sulu Bulgur Köftesi
Bulgur Köftesi Kızartması
Kuşbaşılı Bulgur Pilavı
Havuçlu Patatesli Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024