Salçasız Bulgur Pilavı
Salçasız bulgur pilavı: Bulgur pilavının birçok çeşidi vardır. Salçalı, salçasız, sebzeli, etli, tavuklu, gibi birçok çeşidi bulunmaktadır. Damak tadına göre istenilen bulgur pilavı yapılır. Bulgur pilavı orta bulgurdan yapılır. Ana yemeklerin yanında tercih edilmesi gerekilen bir pilav türüdür.
Salçasız Bulgur Pilavı Malzemeleri- 3 çay bardağı orta bulgur
- 1,5 çay bardağı arpa şehriye
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 çay bardağı su
Salçasız Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
Bir tencerede tereyağı ve sıvı yağ konulup pembeleşene kadar kızartılır.
Arpa şehriye eklenir ve pembeleşene kadar kavrulur. Kavrulan arpa şehriyenin üzerine orta bulgur eklenir ve 5 dakika kavrulur. Daha sonra tuz ve su eklenerek pişirilmesi için kısık bir ocakta kaynatılır. Suyu çekene kadar kaynatılır ve daha sonra dinlenilmesi için 10 dakika bekletilir. Hazır hale gelen pilavı istenilen yemek ve istenilen şekilde servis edilir.
Afiyet Olsun.
19.01.2024 22:34:32
Salçasız Bulgur Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|