Şehriyeli Bulgur
Şehriyeli Bulgur, pilavı kolayca yapılan lezzetli bir yemektir özellikle etli yemeklerin yanında veya köfte ile daha da güzelleşecektir. Bulgur besleyici ve doyurucu olduğu gibi içerisine konulan kızarmış şehriyeler de damak zevkinize oldukça yakışacak.
Şehriyeli Bulgur İçin Gerekli Malzemeleri- Yarım
su bardağı tel şehriye
- İki su bardağı bulgur
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı su
- Bir tutam tuz
Şehriyeli Bulgur Nasıl Yapılır?
Öncelikle bulgurlar yıkanır süzülmeye bırakılır bu sırada pilav yapılacak olan tencerenin içerisine tereyağı ve sıvı yağ eklenip ocağa alınır tereyağı eridi ise şehriye eklenir kızarana kadar kavrulur daha sonra üzerine bulgur da eklenir 1 veya 2 dakika kavrulduktan sonra üzerine suyu eklenir ancak çoğu kişi sıcak su ekler ben soğuk su eklemekten yanayım çünkü bazı bulgur veya pirinç pişmeye meyilli olmadığı için soğuk suda yavaş olsa da iyi pişiyor. Daha sonra tuzu eklenir Kaynayana kadar beklenir kaynadıktan sonra ateşin altı kısılır ve su çekilmesi beklenir. Su çekildi ise ateşten alınır ve dinlenmeye bırakılır daha sonra servise hazırdır afiyet olsun.
20.01.2024 01:00:34
Şehriyeli Bulgur ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|