Sulu Bulgur Pilavı

Sulu bulgur pilavı; pilav ile ekmek yemeyi sevenler için harika bir lezzettir. Eskiden bulgur pilavı genellikle sulu olarak pişirilirmiş. Bulgurun Türk mutfağında eşsiz bir yeri bulunmaktadır. Bulgur temel besin kaynaklarından bir tanesidir ve bu besin maddesinden oldukça fazla istifade edebilmek için birçok yemeğin içerisinde beyaz pirinç yerine bulgur kullanmaya özen gösterin.
Böylelikle eğer evde bulgur pilavı yemeyenler varsa böylece onlar da fark etmeden bulgur yemiş olurlar. Sulu bulgur pilavı normal bulgur pilavı ile kıyaslandığında daha sulu olduğu için yanında herhangi bir sulu yemekte yapmadan kolayca tüketilebilir. Özellikle küçük çocuğu olan anneler sulu pilav yaparak çocuklarını bulgur yemeye daha kolay ve hızlı alıştırabilirler. Sulu bulgur pilavını yaparken pilav suyunun içerisinde mutlaka et suyu kullanmaya gayret ederseniz yapacağınız sulu pilav daha sağlıklı ve besleyici olacaktır. Sulu bulgur pilavının yanında özellikle yufka ekmeği adı verilen ekmeklerden veya lavaş da yiyebilirsiniz. Şimdiden herkese kolay gelsin.

Sulu bulgur pilavı için gerekli malzemeler

  • 2 kâse dolusu pilavlık bulgur,
  • 1 adet büyük boy kuru soğan,
  • 1 adet patates,
  • 1 su bardağı et suyu,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ, (Arzu ederseniz tereyağı)
  • 1 adet sivri biber,
  • 1 avuç kuru domates,
  • 1 çorba kaşığı karışık salça,
  • 1 fiske pul biber,
  • 1 fiske karabiber,
  • Yeteri kadar tuz,
  • Arzu edildiği kadar sıcak su,

Sulu Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?


Sulu bulgur pilavının yapımı oldukça pratiktir.
Bunun için ilk yapılması gereken şey bulgurları ayıklayarak soğuk su ile yıkamaktır. Bulgur pilavının lezzetli olması için mutlaka köy bulguru kullanmaya özen gösterin. Patatesi soyarak kolay pişecek şekilde küp-küp doğrayın. Yemeklik olarak doğranan kuru soğanı üzerine yağı ilave ederek kısık ateşte biraz kavurun Daha sonra üzerine doğranan sivri biber ile patatesleri de ilave ederek bir miktar da tuz atıp kavurmaya devam edin. Patatesler biraz yumuşadıktan sonra içerisine bulgur, kuru domates ve salçayı da ekleyerek kısık ateşte kavurma işlemine devam edin. Bir kenarda et suyu ile normal suyu kaynatın ve kavrulan bulgurun üzerine boşaltarak baharatları atın. Pilavın suyunu ayarlarken pirinç pilavı gibi yapabilirsiniz. Ama burada sulu bulgur pilavı yapıldığı için su miktarını biraz daha fazla tutmanız gerekmektedir. Bulgur pilavı kısık ateşte yaklaşık 15 dakikada pişmiş olur. Piştikten sonra bir örtüye sararak dinlendirin ve ılıkken servis edin. Bulgur pilavının yanına en iyi turşu ya da soğan salatası gider. Şimdiden herkese afiyet olsun.
19.01.2024 03:33:22
Sulu Bulgur Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Sulu Bulgur Pilavı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Sulu Bulgur Pilavı"
Merhaba, ben sulu bulgur pilavı yapmak istiyorum malzemelerini ne kadar ölçülerde ayarlamalıyım?
Kevser . 04.11.2018 17:12:25

Kısırlık Bulgur

Kısırlık bulgur, Bulgurun ham maddesi bulgurdur. Normal bulgurun incesine kısırlık bulgur denir. Pirinçten çok daha besleyici ve faydalı bir besindir. Anadol...
Devamını Oku

Ispanaklı Bulgur Pilavı

Ispanaklı Bulgur Pilavı, oldukça sağlıklı ve besleyici tüm özellikleri bünyesinde barındıran ıspanaklı bulgur pilavı tarifimiz bu önemli özellikl...
Devamını Oku

İnce Bulgur Tarifleri

İnce bulgur tarifleri, ince bulgur daha çok garnitür hazırlamak için kullanılsa da ana yemek yapımlarında da sıkça tercihe dilmektedir. Özellikle sulu k...
Devamını Oku

Biberli Domatesli Bulgur Pilavı

Biberli Domatesli Bulgur Pilavı, bulgurun insan sağlığına ne kadar faydalı bir tahıl ürünü olduğunu bilmeyen yoktur. Bulgur ve sebze ile yapılan bir pilavın ...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı

Bulgur Pilavı, Yurdumuzda her sofrayı sıklıkla süsleyen bu pilav ana yemekler denilince akla ilk gelen ve her yörede kendine özgü pişirilme şekli ile birçok ...
Devamını Oku

Kepekli Bulgur Pilavı

Kepekli Bulgur Pilavı: Hem sağlık açısından hem de daha az kalori almak için kepekli ürünler birebirdir. Bu sebeple de yemek yaparken ya da atıştırmalık...
Devamını Oku

Hamilelikte Bulgur Pilavı

Hamilelikte bulgur pilavı, bulgur kaynatılarak kurutulan tek bakliyattır. Hamilelik döneminde bulgur temel enerji kaynağımız olan karbonhidrattan zengin...
Devamını Oku

Firik Bulguru

Firik Bulguru; Piyasada bulunan bulgurlara nazaran yapımı itibariyle en değişik olanı, belki de bulgurun atası denilecek olan bulgur firik bulgurudur. Firik ...
Devamını Oku

Körili Bulgur Pilavı

Körili Bulgur Pilavı, Bulguru ne kadar çok sevdiğimiz ve ne kadar çok kullandığımız tartışılmaz bir konu. Özellikle de bulgur pilavını oldukça çok seviy...
Devamını Oku

Bebeklere Bulgur Pilavı

Bebeklere bulgur pilavı, Bulgur, buğdayın kaynatılıp, kurutulup, kabuğu soyularak değişik tipte değirmenler de öğütülmesi ile ortaya çıkan en önemli tahıl tü...
Devamını Oku

Köftelik Bulgur

Köftelik bulgur, Türk mutfağında bulgurun çok fazla önemi vardır. Her evde mutfak erzaklarının olmazsa olmazıdır. Marketlerden alıp çeşitli malzemelerle lezz...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı Çeşitleri

Bulgur Pilavı Çeşitleri, Ülkemizin Anadolu bölgesinde bulunan bulgur buğdaydan yapılı olup çeşit çeşit yemekleri yapılmaktadır. Bulgur önemli bir karbon...
Devamını Oku

Salçasız Bulgur Pilavı

Salçasız bulgur pilavı: Bulgur pilavının birçok çeşidi vardır. Salçalı, salçasız, sebzeli, etli, tavuklu, gibi birçok çeşidi bulunmaktadır. Damak tadına göre...
Devamını Oku

İnce Bulgur Salatası

İnce Bulgur Salatası, oldukça önemli ve sağlıklı bir gıda maddesi olmasından dolayı sıklıkla tüketilmekte olan bulgur sağlık açısından da oldukça faydal...
Devamını Oku

İri Bulgur Pilavı

İri Bulgur Pilavı, Hepimizin bildiği gibi bulgur, bir tahıl çeşididir. Tarlada yetişen buğdayı harmanda elde ederiz. Bulgur yapımında ilk olarak buğdayı...
Devamını Oku

Şalgamlı Bulgur

Şalgamlı bulgur gerek pilav gerekse salata olarak hazırlanabilecek bir tarif. Şalgam ve şalgam suyu sayesinde bulgurun sahip olduğu tat ve renk, sofrala...
Devamını Oku

Sulu Bulgur Köftesi

Sulu Bulgur Köftesi, Bulgur ve köftenin birleştiği güzel bir yemektir. Sağlığımız için tabi ki bulgur da köfte de çok önemlidir. Lezzetli ve sulu bir yemekti...
Devamını Oku

Bulgur Köftesi Kızartması

Bulgur Köftesi Kızartması, Özellikle iç Anadolu bölgesinde yetiştirilen bulgurun çok çeşitli yemek türleri yapılmaktadır. Şimdi sizlere bulgur köftesi kızart...
Devamını Oku

Kuşbaşılı Bulgur Pilavı

Kuşbaşılı Bulgur Pilavı Tarifi, Bulgur sevenler için denenmesi gereken lezzetli bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Bulgurun besleyici özelliği fazla olduğu i...
Devamını Oku

Havuçlu Patatesli Bulgur Pilavı

Havuçlu Patatesli Bulgur Pilavı, Pilav bulgur, pirinç gibi taneli bitkilerin ya da şehriye, kuskus gibi makarna türlerinin suda kaynatılarak pişirilmesi...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Şalgamlı Bulgur
Sulu Bulgur Köftesi
Bulgur Köftesi Kızartması
Kuşbaşılı Bulgur Pilavı
Havuçlu Patatesli Bulgur Pilavı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024