Tavuk suyuna bulgur pilavı; sade olarak yapılan bulgur pilavına kıyasla daha lezzetli olur. Bulgur, en faydalı tahıllardan bir tanesidir. Bu nedenle sık sık bulgur tüketilmesi insan sağlığı açısından çok faydalıdır. Özellikle büyüme çağındaki çocukların haftada iki kez bulgur tüketmesi tavsiye edilmektedir. Bulgur, sadece pilav olarak değil farklı şekillerde de tüketilebilir.
Fakat en kolay tüketme şekli pilavdır. Bulgur pilavı bazı yörelerde içerisinde hiçbir sebze kullanılmadan sadece içerisine tel şehriye atılarak pişirilmektedir. Ancak bu pişirme şekli daha az tercih edilir. Ülkemizde en çok bol sebze ile yapılan bulgur pilavları tercih edilmektedir. Bulgur pilavını eğer tavuk suyu kullanarak pişirecekseniz miktar itibariyle o gün tüketeceğini kadar pişirmeye özen gösterin. Günümüzde doğal tavuk bulmak zor olduğu için tavuk suyu pilavın içerisinde bir gün beklerse tat ve koku olarak ağır bir hal aldığı için ilk piştiğindeki lezzeti kaybolur. Bu nedenle tüketimi kadar pişirilmesi daha isabetli olacaktır. Bu arada sizlerle paylaşacağım tarifte haşlanmış nohut yerine haşlanmış yeşil mercimek de kullanabilirsiniz. Şimdiden herkese kolay gelsin.
Tavuk suyuna bulgur pilavı için gerekli malzemeler
1,5 su bardağı pilavlık köy bulguru,
Yarım su bardağı haşlanmış nohut,
Yarım çay bardağı sıvı yağ,
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 adet büyük boy kuru soğan,
1 su bardağı tavuk suyu,
2 adet sivri biber,
1 adet kırmızı biber,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı biber salçası,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı pul biber,
Yeteri kadar tuz,
Yeteri kadar su,
Tavuk Suyuna Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
Tavuk suyuna bulgur pilavının yapımı oldukça basittir.
Bulguru ayıkladıktan sonra birkaç su yıkayın ve suyunu süzün. Kuru soğanı yemeklik olarak doğrayın ve pilav tenceresini içerisine boşaltın. Üzerine sıvı yağ ve tereyağını ilave ederek soteleyin. İçerisine biraz da tuz atarsanız soğanlar aha hızlı pişer, Sivri biber ve kırmızı biberi de jülyen doğrayarak soğanların içerisine ekleyin. Bir süre kavurduktan sonra salçaları ilave ederek süzülen bulgurla birlikte kavurun. Üzerine baharatlar ile tuzu ekleyin. Tavuk suyu ile bir miktar suyu kaynatın ve kavrulan bulgurun üzerine boşaltarak üzerine haşlanmış nohutları ilave edin. Pilavı orta derece ısıda pişirmeye başlayın. Bulgur pilavı pişerken tuzunu mutlaka kontrol edin. Pilavınız yaklaşık 15 dakika içerisinde pişmiş olur. Tavuk suyuna bulgur pilavı hazır. Bulgur pilavını yaklaşık yarım saat dinlendirdikten sonra yanında yoğurt veya salata ile servis edebilirsiniz. Şimdiden herkese kolay gelsin.
20.01.2024 17:19:15
Tavuk Suyuna Bulgur Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Merhaba, tavuk suyu ile yapılan bulgur pilavı çok daha lezzetli oluyormuş. Bu benim hiç akllıma gelmemişti. Tavuk suyunu genellikle saklayıp sonrasında çorbalarda vs kullanıyordum Bu sefer bende deneyeeğim. İçerisine normal su eklemesi yapmam gerekecek mı? SAmi . 29.10.2018 14:25:44
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024