Kapağı olan bir yoğurma kabının içerisine ince köftelik bulguru alalım.
Ardından üzerine kaynamış sıcak su dökelim ve kabın kapağını kapatalım. Bulgurlar yaklaşık yarım saat bekleyip yumuşadıktan sonra üzerine tavuk kıymasını, irmiği, domates salçasını, yumurtasını, ununu, kırmızı pul biberi, karabiberi ve yeterli tuzunu ekledikten sonra 5 dakika kadar yoğuralım. Hazırladığımız harçtan küçük parçalar alıp yuvarlayalım. Bu arada tencereye suyu koyalım, içine tavuk bulyonlar ile sıvı yağı ekleyip kaynatalım. Su kaynadıktan sonra hazırlanan köfteleri içerisine atıp pişirelim. Köfteleri ocaktan alıp süzgeçten suyunu süzelim. Sosu için tavaya ağı koyalım, salçasını kavurduktan sonra rendelenmiş domates, nane ve tuzunu ekledikten sonra pişirelim. Daha sonra köftelerin üzerine gezdirelim. Tavuklu bulgur köftesini servis tabağına alalım ve üzerine ince kıyılmış maydanoz serptikten sonra servis yapalım.
Afiyet olsun.