Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilavı, her yörede sevilen pilav türlerinden biridir. Bulgur sağlıklı ve doyurucu bir gıda maddesidir. Kaliteli buğdaylar hasat edildikten sonra taşı ve sapı ayıklanır ve büyük kazanlarda kaynatılır kaynatılan buğdaylar serilir, kurutulur. Kurutulan buğdaylar tekrar ayıklanır ve son olarak değirmenlerde öğütülerek de soframıza gelir.
Ülkemizde çok çeşitli bulgur pilavı vardır. Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilavı da bunlardan biridir.
Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilavı Malzemeleri
2,5 su bardağı iri pilavlık bulgur,
5 su bardağı tavuk suyu,
1 tane küp-küp doğranmış kuru soğan,
1 kâse haşlanmış but tavuk,
1 kâse haşlanmış nohut,
3 yemek kaşığı tereyağı,
Tuz,
Karabiber
Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilavı için önce but tavukları derin bir tencerede haşlanmaya bırakıyoruz. Tavuklar haşlanırken bir gece önce ıslattığımız nohutlarımızı haşlıyoruz. Tavuklarımız haşlandıktan sonra tencereden çıkarıp soğumaya bırakıyoruz. Tavuklar elimizi yakmayacak duruma geldiğinde tavuklarımızı didikliyoruz. Tavuk ve nohudu hazırladıktan sonra pilav tenceresinin altını yakabiliriz. Tencereye önce tereyağını koyun, tereyağı eriyince yemeklik doğranmış kuru soğanımızı ilave ediyoruz. Tahta kaşıkla soğanı iyice kavurduktan sonra bulgurumuzu ilave ediyoruz. Bulgurda soğanla biraz kavrulduktan sonra tavuk suyumuzu ilave ediyoruz.
Tuzunu ve karabiberini serpin. Nohudu ilave edip iyice karıştırın. Kapağını kapatın. Pilav kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın. Suyunu çeken pilavın altını kapatın ve pilavın dinlenmesini bekleyin. Pilavımız dinlendikten sonra servis yapılacak kaplara alıp üzerine didiklediğimiz tavukları koyup servis edebiliriz. Karabiber Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilavına çok yakışıyor. Dileyen karabiber serpip servis yapabiliriz.
Afiyet olsun.
20.01.2024 12:08:52
Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Tavuklu ve nohutlu bulgur pilavının tadını hiçbir yemekten alamıyorum. Özellikle de tere yağlı olduğu zaman çok mükemmel lezzetler elde edilebiliyor. Ancak nohudu önceden haşlamamız mı gerekiyor yoksa çiğ bir şekilde mi pilav içerisine eklememiz gerekiyor tam emin olamadım. Bu konuda yardımcı olur musunuz ilk defa yapacağım. Zinnureyn . 25.10.2018 22:24:47
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024