Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı, Bulgur, buğdaydan elde edilen, geleneksel bir Anadolu yiyeceği olmaktadır ve tahıl grubundan sayılmaktadır. Beslenme piramidinin tabanında bulunmaktadır. Bulgur önemli ve oldukça ekonomik bir karbonhidrat kaynağı olmaktadır. Çeşitli pilav tarifleri bulunan bulgurun sıklıkla tercih edilen tariflerinden birisi de tel şehriyeli bulgur pilavıdır.
Benim de genellikle tercih ettiğim bu pilavın tarifini sizinle de paylaşmak istedim.
- 3 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 6 su bardağı kaynar su
- 2 yemek kaşığı tel şehriye
- Tuz
- Karabiber
- Et bulyon
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
Öncelikle bulgur yıkanır, süzülmeye bırakılır. Bir pilav tenceresinde tereyağıyla tel şehriye kavrulur. Ardından bulgurlar eklenir. Bulgurun lezzetli olması için biraz kurutulması gerekmektedir. Daha sonra su, tuz, karabiber ve bulyon eklenerek pilav suyunu çekene kadar pişirilir. Suyunu çeken pilavın ağzı kâğıt havluyla örtülür ve kapağı kapatılarak dinlenmeye alınır. Dinlenen tel şehriyeli bulgur pilavını ister salatalarla isterseniz de çeşitli etlerle servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.