{ "title": "Acılı Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/Acili-Bulgur-Pilavi-39.jpg", "date": "21.01.2024 06:14:36", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Acılı Bulgur Pilavı, bulgur pilavı hemen her yörede en çok kullanılan başlıca besin maddelerinden bir tanesidir. Büyük küçük herkes tarafından sevilerek tüketilen bulgur pilavı isteğe göre, tavuklu, etli, sebzeli, salçalı, acılı ve daha pek çok farklı malzemelerle pişirmek mümkündür. Bulguru kuru baklagillerle pişirdiğimiz zaman besin kalitesi daha fazla artmaktadır. İnsan sağlığı açısından faydalı olan en değerli besin ögesi, kalp damar sağlığını korurken, aynı zamanda bağırsaklar için son derece önemlidir. Ayrıca bulgur içeriğinde barındırdığı mineraller, vitaminler, demir fosfor ve karbonhidrat açısından besin değeri yüksek olan besleyici bir besin maddesidir. Özellikle bulgur bünyesinde çözünebilen ve çözünemeyen lif açısından çok zengindir. Pirinç pilavına göre bulgur pilavının kalori değeri daha düşüktür. Acılı bulgur pilavı yapımı oldukça basit olan doyurucu bir pilav çeşididir. Acılı bulgur pilavını akşam ailenize pişirdiğiniz zaman yanına cacık ve soğan salatası ile ikram edebilirsiniz.