{ "title": "Acılı Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/Acili-Bulgur-Pilavi-39.jpg", "date": "21.01.2024 06:14:36", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Acılı Bulgur Pilavı, bulgur pilavı hemen her yörede en çok kullanılan başlıca besin maddelerinden bir tanesidir. Büyük küçük herkes tarafından sevilerek tüketilen bulgur pilavı isteğe göre, tavuklu, etli, sebzeli, salçalı, acılı ve daha pek çok farklı malzemelerle pişirmek mümkündür. Bulguru kuru baklagillerle pişirdiğimiz zaman besin kalitesi daha fazla artmaktadır. İnsan sağlığı açısından faydalı olan en değerli besin ögesi, kalp damar sağlığını korurken, aynı zamanda bağırsaklar için son derece önemlidir. Ayrıca bulgur içeriğinde barındırdığı mineraller, vitaminler, demir fosfor ve karbonhidrat açısından besin değeri yüksek olan besleyici bir besin maddesidir. Özellikle bulgur bünyesinde çözünebilen ve çözünemeyen lif açısından çok zengindir. Pirinç pilavına göre bulgur pilavının kalori değeri daha düşüktür. Acılı bulgur pilavı yapımı oldukça basit olan doyurucu bir pilav çeşididir. Acılı bulgur pilavını akşam ailenize pişirdiğiniz zaman yanına cacık ve soğan salatası ile ikram edebilirsiniz.

Acılı Bulgur Pilavı İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Acılı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

İlk önce tencerenin içerisine sıvı yağı ilave edelim, ardından kuru soğanın kabuklarını soyduktan sonra yemeklik olacak şekilde küp gibi doğrayalım. Sarımsakların kabuklarını soyup incecik doğrayalım. Sıvı yağ ısındıktan sonra doğradığımız kuru soğanı ve sarımsakları tencerenin içerisine alalım ve kavurma işlemine başlayalım. Daha sonra içerisine domates salçasını ve acı biber salçasını ekledikten sonra birkaç dakika salçaların kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. Ardından pilavlık bulguru gözden gezdirip yıkamadan tencerenin içerisine katalım ve karıştıralım. Kırmızı pul biberi, karabiberini ve yeterli tuzunu ekledikten sonra göz kararı kaynamış sıcak suyu bulgurun üzerini bir parmak kadar geçecek şekilde ilave edelim. Yemeğin suyu kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp, ocağın altını kısık ateşe getirelim. Bulgurlar suyunu çekinceye kadar pişirelim. Pişmiş olan acılı bulgur pilavını 10 dakika demlenmesini bekleyelim. Acılı bulgur pilavı dinlendikten sonra servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.
" } ] }