{ "title": "Baharatlı Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/baharatli-bulgur-pilavi.jpg", "date": "20.01.2024 08:24:54", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Baharatlı bulgur pilavı, besleyici özelliği makarna ve ekmekten daha fazla olan bulgur kolesterol içermemesi bakımından sıklıkla tercih edilen bir gıdadır. İnsan sağlığına oldukça faydalı olan bulgurdan yapılan pilavlar sofralarımızın geleneksel lezzetlerindendir. Oldukça ekonomik olan bulgur, pilav çeşidi olarak yemek listemizde bulunması gereken bir tattır. Ayrıca bulgur pilavını baharatlarla harmanlamak pilava ayrı bir lezzet katacaktır. Baharatlı bulgur pilavı et ve tavuk yemeklerinizin yanında sunabileceğiniz sade veya yoğurtla da tüketebileceğiniz harika bir yemektir.

Baharatlı Bulgur Pilavı Malzemeleri
Baharatlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Öncelikle tenceremize zeytinyağını ilave ederek ocağımızın altını yakalım. İçerisine ince ince doğramış olduğumuz soğanları ve yeşil biberleri katarak kavuralım. Soğanlar kavrulurken bir yandan da domateslerimizi rendeleyelim ve tenceremizin içerisine ilave ederek karıştıralım. Pilavımızın salçasını da ilave ettikten sonra bol su ile yıkadığımız bulgularımızı da tenceremize ilave ederek kavuralım. Son olarak pilavınızın suyunu ve baharatlarını da ekledikten sonra tenceremizin ağzını kapatalım ve bulgurlar suyunu çekene kadar pişirelim. Pilavımız piştikten sonra ağzını kâğıt havluyla kapatıp 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapalım. Şık bir görüntü elde etmek istiyorsak pilavımızı kaseleri bastırarak doldurarak ters çevrilmiş şekilde servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }