{ "title": "Beyaz Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/beyaz-bulgur-pilavi.jpg", "date": "20.01.2024 03:28:13", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Beyaz bulgur pilavı, Orta bulgur ile yapılan bir bulgur pilavı türüdür. Bulgur pilavının birçok çeşidi yapılır. Sebzeli bulgur pilavı, şehriyeli bulgur pilavı, salçalı bulgur pilavı, etli bulgur pilavı, tavuklu bulgur pilavı, sade bulgur pilavı, tereyağlı bulgur pilavı gibi birçok çeşidi yapılır. Damak tadına göre seçim yapılır. Bulgur pilavı, pirinç pilavı gibi ayarı zor tutulan bir pilav türüdür. Kolay yapılmasına rağmen tadı oldukça lezzetlidir. Ana yemeklerin yanında tercih edilmesi gereken bir pilav türüdür. En çok da patlıcan tava ile servis edildiği zaman tadına doyum olmaz. Malzemeleri de maddi yönden çok olmadığı içinde herkesin tercih edebileceği bir pilav türüdür. Bulgur pilavı isteğe göre arpa şehriyeli, tel şehriyeli veya hiç şehriye konulmadan yapılabilir. Kişinin damak tadına kalmış bir seçenektir. Beyaz bulgur pilavı yapılması için şehriye ve salça kullanılmaz. Sade bir şekilde yapılır ki beyaz rengini alabilirsin.

Beyaz Bulgur Pilavı İçin malzemeleri
Beyaz Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Derin bir tencerede tereyağı ve sıvı yağ pembeleşene kadar yakılır. Yakılan yağa orta bulgur eklenir ve 5-6 dakika öyle kavrulur. Daha sonra içine et bulyon ve tuz eklenir karıştırılır. Su eklenir ve suyu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Pilav suyunu çektikten sonra ocağın altı kapatılır ve yerinde hiç oynatılmadan 10 dakika dinlenmesi için bekletilir. Bekletilen her pilav her zaman daha güzel olur. Bekleme süresi bittikten sonra istenilen ana yemekle beraber servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }