{ "title": "Biberli Domatesli Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/biberli-domatesli-bulgur-pilavi.jpg", "date": "19.01.2024 21:19:31", "author": "sebahat coşgun", "article": [ { "article": "Biberli Domatesli Bulgur Pilavı, bulgurun insan sağlığına ne kadar faydalı bir tahıl ürünü olduğunu bilmeyen yoktur. Bulgur ve sebze ile yapılan bir pilavın lezzetini ve ne kadar sağlıklı olduğunu tahmin edebilirsiniz. Yanında hiçbir yemeğe ihtiyaç duymadan tek başına bile bir öğünde alınması gereken bütün vitamin ve mineralleri karşılayabilecek özelliktedir. Bu şifa deposu ve çok lezzetli pilavı sevdiklerinize hazırlamanızı tavsiye ederiz. Kolay gelsin.

Biberli Domatesli Bulgur Pilavı Malzemeleri
Biberli Domatesli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

İlk olarak orta büyüklükte bir tencerenin içerisine sıvı yağı ve margarini alarak bir miktar kızartıyoruz. Soğanları yemeklik doğrayıp tencereye ilave ediyoruz. Biberleri doğrayıp ilave ettikten sonra soğanlar ve biberler diriliğini kaybedinceye kadar kavuruyoruz. Domateslerin kabuğunu soyup küp-küp doğradıktan sonra ilave ediyoruz. Domatesler güzelce kavrulunca üzerine domates salçasını ve biber salçasını ekliyoruz. Sürekli karıştırarak salçanın tamamen ezilmesini sağlıyoruz. Bulguru güzelce yıkayıp suyunu süzdükten sonra tencereye ilave ediyoruz. Beş dakika kadar da bulguru kavurup, tuzunu ve suyunu ilave ediyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp ilk birkaç dakika yüksek ateşte, daha sonra ise suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Pilav suyunu çektikten sonra ocaktan alıp kapağın altına bir kâğıt havlu yerleştirerek pilavın kendini tamamen çekmesini sağlıyoruz. Hazır olan pilavınızı fazla soğumadan ayran veya yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }