{ "title": "Bulgur Aşı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/Bulgur-Asi-22.jpg", "date": "20.01.2024 12:36:09", "author": "Hayrettin Çelik", "article": [ { "article": "
Bulgur aşı, yemeği bulgur pilavından farklı olarak yapılan ve oldukça lezzetli olduğu bilinen yiyeceklerin başında gelmektedir. Özellikle de lokanta gibi yerlerde bu aşın sık sık sunulduğu bilinmektedir. Bu yönü ile oldukça değerli olan aşı sizlerde kendi evinizde çok rahat bir şekilde yapabilirsiniz. Bu aşın bir diğer yönü ise lezzetinin yanı sıra göze hitap eden sunumudur. Bu sebepten ötürü bulgur aşı yemeğinin tarifini dikkatlice okuyup bir an önce yapmanızı önermekteyiz. Bulgur aşı yemeği aynı zamanda da lezzetli bir yemeğin de yanında sunulan ikinci yemek olarak bilinmektedir. Bu yemek ise genellikle etli ve tavuklu yemeklerin yanında sunulmaktadır. Yanında ise ayran ya da şalgam çok güzel gitmektedir. Bu sebepten ötürü her ev hanımına bu lezzetli aşı yapmalarını şiddetle tavsiye ederiz.

Şimdi gelelim bulgur aşı yemeğimizin gerekli olan malzemelere ve bulgur aşının yapılış şekline:

Bulgur Aşı Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
Bulgur Aşı Yemeği Nasıl Yapılır?

Boş bir tencerenin içinde tereyağını eritmemiz gerekir. Sonrasında ise soğanları yemeklik bir biçimde doğramamız gerekir. Artından tereyağı ile soğanı pembeleşinceye kadar pişirmeniz gerekir. Tereyağının da iyice kavrulması gerekir. Ardından ise domates ve biberleri küçük parçalar halinde doğramanız gerekir. Özellikle de burada dikkat edilmesi gereken önemli bir husus vardır. Domateslerin kabuklarından ayrılması gerekmektedir. Ardından da soğanların içerisine ekleyerek birkaç dakika kadar pişmesini bekleyin. Pişme işlemi esnasında ise sürekli olarak karıştırmanız gereklidir. Aksi takdirde dibinin tutması söz konusu olabilir. İçine de et suyunu ekleyip tekrardan kaynamaya bırakmanız gerekiyor. Kaynama işlemi gerçekleşince de içerisine bulguru eklemeniz gerekmektedir. Bulgur iyice şişene kadar kaynama işlemini devam ettirmeniz gereklidir. Bu sırada da yumurtaları boş bir kâsede iyice çırpmanız şarttır. Artık çırpmış olduğunuz yumurtayı bulgurunuzun içerisine dökebilirsiniz. Kısık ateşe alarak bulgur aşı yemeğinin pişmesini bekleyin. Yemek tam anlamı ile suyunu çekene kadar bu işleme devam edin. Artık yemeğiniz hazır demektir. Biraz ılıdıktan sonra servis edebilirsiniz. Son olarak üzerine nane serpebiliriz. Bu yemeğinize ayrı bir tat katacaktır.
" } ] }