{ "title": "Bulgur Böreği", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/Bulgur-Boregi-24.jpg", "date": "20.01.2024 01:33:36", "author": "arzu çobanoğlu", "article": [ { "article": "Bulgur böreği, Bulgur buğdaydan yapılan geleneksel bir Anadolu yiyeceği olup tahıl gurubuna girer. Bulgur önemli bir karbonhidrat kaynağıdır. İçerdiği folik asitten dolayı hamile ve çocuklar için çok önemli bir gıda maddesi olduğunu hepimiz biliriz. Kolesterol içermediği için ileri yaşlarda bence pirinç pilavı yerine bulgur pilavı yenmesi gerekir diye düşünüyorum. Bulgurda bulunan B vitamini sinir ve sindirim sistemimizi koruduğunu biliyor muydunuz? Çocuğunuza yapacağınız diğer bakliyatlarla karışık bir çorbanın dünyanın en besleyici besin maddesi olduğunu bilmelisiniz. Üstelik kabızlığı ve bağırsak kanserini de önler. Hepimizde bulgurlu salata, pilav, köfte, börek mutlaka yapmışızdır. Aniden çat kapı biri geldiğinde kısır dediğimiz salata ve bulgur pilavı kurtarıcımızdır.

Bulgur böreği malzemeler
Üzeri için
Bulgur böreği nasıl yapılır?

Geniş bir tavaya yağınızı koyup ocağınızın altını yakın. Küçük küçük doğranmış soğanı tavaya koyup kokusu ve rengi dönene kadar kavurun. Daha sonra kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Sonra bulguru ekleyip birkaç kez karıştırdıktan sonra tuzu ve baharatları ekleyin. Bulgur yumuşayınca cevizleri katıp ocağın altını kapatın. Yufkaları ikiye bölün yufkanın, geniş kısmına iç harcını koyup rulo şeklinde kıvırın (Kol böreği gibi) yağlanmış fırın tepsisine sırayla dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ekin. Üzerine haşhaşta çok güzel oluyor unutmayın. Fırını önceden 170-180 dereceye açın ısınmış olan fırına böreği sürün ve nar gibi kızarana dek bekleyiniz. Pişmesini beklemek zor öyle değil mi? Fırından mis gibi kokular geliyor ve kızardı. İçerisinde bulgur olduğu için yumuşacık olan bulgur böreğimiz hazır afiyet olsun.
" } ] }