{ "title": "Bulgur Köftesi Kızartması", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/bulgur-koftesi-kizartmasi.jpg", "date": "20.01.2024 09:21:47", "author": "Mehmet", "article": [ { "article": "Bulgur Köftesi Kızartması, Özellikle iç Anadolu bölgesinde yetiştirilen bulgurun çok çeşitli yemek türleri yapılmaktadır. Şimdi sizlere bulgur köftesi kızartma tarifini anlatmak istiyorum. Kullanacağımız malzemeler oldukça ekonomik olup yapımı da bir o kadar basittir.

Bulgur köftesi kızartması için gereken malzemeler
Bulgur köftesi tarifi ve nasıl yapılır?

Büyük bir kap içerisine bulguru boşaltınız üzerine kıyma ve bir kaşık un eklenir. Önceden rendeden geçirdiğimiz domates ve ince ince kıyılmış soğan ilave edilir, üzerine (İsteğinize bağlı damak zevkinize göre miktarını siz belirleyin) tuz, pul biber ve nane eklenir köfte oluncaya kadar güzelce yoğurulur. Sanki çiğ köftede de olduğu gibi bulgurlar ağzımızda hissedilmeyinceye kadar yoğurma işlemi devam eder. Şimdi de sıra şekil verme işlemine geldi. Şekil verirken dikkat etmemiz gereken en önemli kural köfteleri yuvarladıktan sonra yassı konumda olmasıdır. Çünkü tavada yağda kızaracak olan bulgur köftesi kızarmayabilir. Büyüklüklerinin de avuç içi kadar olması gerekir. Köfteler tavada önceden kızan yağda iyice kızartılır. İşte bulgur köftesi kızartması hazır. Keyifle servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }