{ "title": "Bulgur Köftesi Yoğurtlu", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/bulgur-koftesi-yogurtlu.jpg", "date": "19.01.2024 11:51:16", "author": "Nilgün Öztürk", "article": [ { "article": "
Bulgur Köftesi Yoğurtlu, ülkemizde bulgurun çeşitli yemekleri ve köfteleri yapılmaktadır. Besin değeri oldukça yüksek ve sağlıklı bir gıdadır. Pirinç gibi kalori ve şeker değeri yüksek değildir. Diyet yapanlar için bulgur ana yemekler yoğurt ile gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz.

Bulgur Köftesi Yoğurtlu Malzemeleri

Hamuru için
Üzeri için
Bulgur Köftesi Yoğurtlu Nasıl Yapılır?

Köfte yapmayı ilk olarak köftelik bulguru sıcak su ve tuz ile ıslatarak başlayalım. Bulgurları ıslattıktan sonra 20-25 dakika bulgurların şişmesini bekleyin. Daha sonra şişmiş olan bulgurun içine daha önce soyup yıkadığımız soğanları rendeleyin. Hemen ardında yumurtanın beyazını, unu ve naneyi ekleyerek yoğurmaya başlanır. Köfteleri iyice yoğurduktan sonra cevizden biraz küçük lokmalar koparıp su yardımı ile yuvarlak toplar yapıyoruz. Yuvarlama işlemi bittikten sonra derin bir tencerenin içine su ve biraz tuz koyup ocağa kaynamaya bırakın. Daha sonra kaynayan suyun içine hazırladığımız köfteleri ilave ederek yaklaşık 10-15 dakika pişirmeye bırakın. Haşlanmış olan köfteleri bir süzgeç yardımı ile servisi tabağına alıyoruz. Köftelerin ilk sıcaklığının çıkmasına bırakalım. Köfteler bir taraftan soğurken bizde yoğurtlu sosumuzu yapalım. Derin bir karıştırma kabının içine yoğurt ve ezilmiş sarımsağı ekleyip iyice karıştırıyoruz. Hazırlamış olduğumuz sarımsaklı yoğurdu köftelerin üzerine gezdiriyoruz. Küçük bir sos tavasına tereyağını eritip üzerine pul biber ekleyip ocakta bir iki kere karıştırıp yoğurt üzerinde döküyoruz. Bulgur köftesi yoğurtlu hazır.

Afiyet Olsun.
" } ] }