{ "title": "Bulgur Pilavı Besin Değeri", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/bulgur-pilavi-besin-degeri.jpg", "date": "21.01.2024 16:35:30", "author": "Sakine Çankaya", "article": [ { "article": "Bulgur Pilavı Besin Değeri, Sofraların vazgeçilmez besinlerinde olan bulgur, besleyiciliğinin yanı sıra lezzeti, doyuruculuğu ve de sağlığa sağladığı yaralar bakımından vitamin ve mineral içeriği zengin olan besinlerdendir. Anadolu'da hemen hemen her evde pilav olarak tüketilen bu besin kaynağı diğer bakliyatlar ile karşılaştırıldığı zaman, dünyadaki en önemli besin kaynağı olma özelliğini korumaktadır. Kolesterol içermeyen bulgur, doymamış yağ açısından oldukça zengindir böylelikle düşük toplam yağ oranına sahiptir. İçerisinde bulunan folikasitten dolayı hamile ve çocukların bolca tüketmesi tavsiye edilmektedir. Karbonhidrat değeri yüksek protein değeri düşük bir yiyecektir. B12 vitamini haricinde bütün B vitaminlerini içerisinde barındırmaktadır. Yapısında bulunan B1 vitaminleri; sinir ve sindirim sistemimizin güçlenmesinde önemli rol oynamaktadır. Ayrıca bu vitaminin, beriberi hastalığının önlenmesi için düzenli bir şekilde tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Bulgur bütün bunların dışında içerisinde bulunan folik asit sayesinde hamile annelerin bebeklerinin zekâ seviyesini ilerletme de oldukça gerekli bir besindir.

Bulgur Pilavı Besin Değeri

Buğdayın yapısında bulunan öz ve kepek, magnezyum, çinko, krom gibi mineralleri, bazı fenolleri, diyet posasını, fit atları ve selenyumu; ayrıca da B12 dışındaki bütün B vitamini maddelerini barındırmaktadır. Bir porsiyon bulgur pilavı, 168 kcaldır. Bundan dolayı da pişirme şekline bağlı kalarak diyet programlarında yer almaktadır. Besin değeri tablosu ise şöyledir.

1 kap bulgur pilavı; Enerji 208 kcal, protein 5,88 gram, karbonhidrat 35,82 gram, şeker 0,16 gram, yağ 4,19 gram, doymuş yağ 0,681 gram, tekli doymamış yağ 1,804 gram, çoklu doymamış yağ 1,465 gram, kolesterol 0 miligram, fiber 2,2 gram, sodyum 442 miligram, potasyum 91 miligramdır.
" } ] }