{ "title": "Bulgur Pilavı Domatesli", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/bulgur-pilavi-domatesli.jpg", "date": "20.01.2024 04:18:44", "author": "Asiye gezgiç", "article": [ { "article": "
Bulgur pilavı domatesli, Bulgurun doyurucu ve lezzetli olmasının yanında çok farklı tariflerle pilavı yapılmaktadır. Küçükken bulgur pilavı yemek istemezdik. Şimdilerde bulgur ile yapılan her şey çok faydalı ve güzel olduğunu düşünüyorum ve çok fazla tüketmeye başladık.

Bulgur Pilavı Domatesli İçin Gerekli Malzemeleri
Bulgur Pilavı Domatesli Nasıl Yapılır?

Öncelikle soğanlarımızı ve biberleri küçük küçük doğrayıp, tenceremize sıvı yağı koyup doğradığımız soğanı ve biberleri ilave ederek kavurmaya başlarız. Sonrasında biber salçasını da ilave edip 5 dakika daha kavururuz. Domateslerin kabuklarını soyarak küp-küp doğrayıp kavrulan sebzelerimize ilave edip tuz, karabiber, kimyon ve pul biberi ekleyip kavurmaya devam edilir. Bulgur ilave edilip bir iki defa karıştırdıktan sonra üzerini kapatacak şekilde suyu ilave edip kaynayıncaya kadar yüksek ateşte pişirilir, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir. Suyunu çektikten sonra ateşten alınıp 10 dakika kadar dinlendirip servis yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }