{ "title": "Bulgur Pilavı Protein", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/bulgur-pilavi-protein.jpg", "date": "20.01.2024 08:15:44", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Bulgur pilavı protein, buğdayın kaynatılması kurutulup kabuğunun soyulması ve değirmende öğütülmesi ile elde edilen bulgur, geleneksel bir Anadolu yiyeceğidir. Bulgurun saymakla bitmeyecek kadar çok faydaları vardır. Tahıl grubunun beslenme piramidinin tabanında yer alan bulgur sağlıklı beslenmenin vazgeçilmez gıdalarından biridir. Bulgur pilavı da bulgurun sayısız faydalarından dolayı sofralarımızda severek tükettiğimiz bir yemek çeşididir.

Bulgur pilavı tam bir protein deposudur. Vitamin mineral posa ve lif açısından da oldukça zengindir. Karbonhidrat değerinin düşük olması da bulgur pilavını değerli bir yiyecek haline getirmiştir. Bağışıklık sistemini güçlendirip kansere karşı koruyucu özelliği olan bulgur, pilav çeşidi olarak sıkça tercih edilmelidir.

Bir porsiyon bulgur pilavı; 27.06 gram karbonhidrat, 4.17 gram protein, 4.55 gram yağ, 5.15 gram lif, sıfır kolesterol, 9.21 miligram sodyum, 312.28 miligram potasyum, 30.88 miligram kalsiyum, 115.88 miligram vitamin A, 57.15 miligram vitamin C ve 2.18 miligram demir içermektedir.
" } ] }