{ "title": "Bulgur Pilavı Sade", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/bulgur-pilavi-sade(1).jpg", "date": "21.01.2024 18:13:54", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Bulgur Pilavı Sade, Bulgur pilavı yöreye göre değişiklik gösterir. Sebzeli, etli, meyhane, salçalı, adıyaman aşı, yörük, padişah ve türkmen bulgur pilavı gibi çeşitlerdir. Malatya Akçadağ etli sulu bulgur pilavı ile bilinir. Aynı zamanda Osmaniye'de yörük bulgur pilavı ile bilinir. Bulgur pilavını tadını tutturmak pirinç pilavı gibi zor değildir.

Bulgur Pilavı Sade İçin Gerekli Malzemeleri
Bulgur Pilavı Sade Nasıl Yapılır?

Derin bir tencereye sıvı yağ ve tereyağını bırakıp, tereyağı iyicene pembeleşene kadar yakılır ve arpa şehriye ile kavrulur. Arpa şehriye de pembeleşene kadar kavrulur. Daha sonra orta bulgur ilave edilir. 5-10 dakika arası orta bulgur da yağ ile kavrulur ve tuz ilave edilir. Et su ile pilavın suyu ilave edilir. 10 dakika yüksek ateşte kaynatılır. Pilav kaynamaya başladıktan sonra dibine yanmadan yavaş yavaş pişmesi için kısık ateşte pişirilir. Pilavın suyu çekildikten sonra ocak kapatılır. Tavanın ağız kısmına yağlı beyaz kâğıt konularak tencerenin kapağı kapatılır. 10 dakika dinlenmesi için bekletilir ve sonra isteğe göre servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }