{ "title": "Bulgur Pilavı Salçalı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/bulgur-pilavi-salcali.jpg", "date": "19.01.2024 20:11:42", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Bulgur pilavı salçalı, faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz bulgur hem ekonomik hem de sağlıklı olması bakımından mutfaklarımızda mutlaka bulunması gereken bir besin olmalıdır. Özellikle de çocuklarımız tarafından tüketilmesi gereken oldukça faydalı bir besindir. Oldukça ekonomik olan bulgur pilavı da herkes tarafından sevilen bir yemek çeşididir. Sofralarımıza geleneksel bir yemek olan salçalı bulgur pilavı konuklarımıza da ikram edebileceğiniz harika bir lezzettir.

Salçalı bulgur pilavı İçin gerekli malzemeler
Salçalı Bulgur Pilavı nasıl yapılır?

Öncelikle tenceremizde tereyağını eritelim içerisine ince ince doğranmış olduğumuz soğanları ilave edip kavuralım. Soğanlar pembeleştikten sonra üzerine yeşil biberleri de ilave edelim. Biberlerimiz ile soğanlar kavrulurken bir yandan domatesi rendeleyip tenceremize ilave ettikten sonra biraz daha kavurup salçasını katalım ve bol su ile yıkadığımız bulgurları ekleyip biraz kavurduktan sonra suyunu da ekleyip tenceremizin ağzını kapatalım bulgurlar suyunu çekene kadar pişirelim. Pilavımız piştikten sonra üzerini kâğıt havluyla kapatalım ve birkaç dakika demlendikten sonra servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }