{ "title": "Bulgur Salatası", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/bulgur-salatasi(1).jpg", "date": "21.01.2024 01:50:18", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "
Bulgur Salatası, bulgur hemen her yemekte en sık kullandığımız besin maddesidir. Bulgur hayatımızda en önemli olan besin kaynağıdır ve sık olarak tüketilmesinde büyük yarar vardır. Çünkü bulgur insanlar için tam bir protein kaynağıdır ve vücudun ihtiyacı olan protein miktarını belli ölçülerde karşılamaktadır. Ayrıca bulgur sıfır kolesterol oranına sahiptir. Ayrıca vücuda alındıktan sonra gıdaların emilimini hızlandırarak kişinin kabızlık sorununu ortadan kaldırır ve en önemlisi de bulgur bağırsak kanserine yakalanma riskini büyük ölçüde engellemektedir. Bulgur eklendiği her yemeğe, salataya, köfte çeşitlerine, pilava ve dolmaların içine oldukça lezzet katan ve besleyici gıdadır. Hanımlar günlerinde en sık olarak ince bulgurdan kısır hazırlıyorlardı. Ancak şimdi daha farklı lezzetler tatmak isteyenler için bulgur salataları ya da soslu bulgur köfteleri baharat ekleyerek hazırlamaktadır. Bu besleyici gıdayı ne şekilde hazırlarsanız hazırlayın sağlık bakımından ve doygunluk hissi vermektedir.

Bulgur salatası, çoğunlukla konserve mısır ve yeşillik eklenerek sade olarak hazırlanmaktadır. Ancak farklı bir tarz ve tat yaratmak isteyen hanımlar bulgur salatasının içine yoğurtlu mayonezli soslar, garnitür, sebze çeşidi ekleyerek ya da şalgam ekleyerek farklı salatalar hazırlanmaktadır. Fakat her kişinin damak lezzetinin farklı olmasından dolayı kendi tarzına göre daha lezzetli bulgur salataları hazırlayabilir. Bulgur salatası hazırlanırken ufak bir püf noktası vardır, bulguru haşlarken fazla haşlamadan yumuşamasını sağlamaktır. Bulgur ayrıca birçok ülkede radyasyonu emmediği ve özellikle radyasyona karşı dayanıklı bir besin olmasından dolayı sivil ve askeri amaç olarak stokta tutulan gıda maddesinden birisidir.

Bulgur Salatası İçin Gerekli Olan malzemeleri
Bulgur Salatası Nasıl Yapılır?

Öncelikle derin bir tencerenin içerisine bulguru alalım. Daha sonra üzerine tuzunu ekleyerek ocağın üzerine alalım ve orta derece ateşte yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Haşlanan bulgurun suyunun süzülmesi için süzgeçten geçirelim ve soğuması için bir kenara kaldıralım. Diğer tarafta bulgur salatasının içine eklenecek malzemeleri hazırlayalım. Kornişon salatalıkları ince şekilde doğrayalım. Közlenen kırmızı biberlerin tepesini ve tohumları aldıktan sonra ince ince doğrayalım. Dere otunu ve maydanozları da ince şekilde doğrayarak hazırlayalım. Geniş bir kabın içerisine soğumuş olan bulguru, kornişon salatalıkları, mısır, kırmızı biberi, ince doğranmış maydanoz ve dere otu ile nar tanelerini ekleyelim. En son işlem olarak Salata malzemelerinin üzerine sıvı yağını, nar ekşisini ve limon suyunu ve tuzunu ekledikten sonra bütün malzemeleri bir güzel harmanlayalım. Bulgur salatasını küçük kaseler alarak servise hazırlayalım.

Afiyet olsun.

" } ] }