{ "title": "Bulgur Tatlısı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/bulgur-tatlisi.jpg", "date": "23.01.2024 06:35:07", "author": "Nilgün Öztürk", "article": [ { "article": "Bulgur tatlısı, eskiden günümüzdeki gibi çeşitli tatlılar ve yiyecekler yoktu. Genellikle buğday bulgur mısır gibi birkaç çeşit yiyecek vardı. Geçmiş de insanlar da şeker ihtiyacını bu birkaç yiyeceğe şeker ilave eder gidermekteydi. Bulgur tatlısının pekmezden dolayı şeker oranı yüksek ama şimdiki tatlılara göre daha lezzetli çünkü şerbetine glukoz gibi bazı katkı maddeleri katılmamakta her şey sade ve doğal olarak yapılmakta. Yeni nesil bu tatlıdan haberi bile yok. Babaanne ve ananelerimiz bu tatlı çok iyi bilirler ve onların tarifini sizinle paylaşalım.

Bulgur Tatlısı Malzemeleri
Bulgur Tatlısı Üzeri için
Bulgur Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak bulguru yıkayalım ve süzelim. Geniş bir tavanın içine tereyağını eritelim ve üzerine suyu ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakalım. Yıkamış olduğumuz bulguru kaynayan suyun içine ekleyip suyunu çekmeye yakın şekeri ve hemen ardından pekmezi koyup kaynamaya bırakın. Tatlının dibinin tutmaması için durmadan karıştırın. Tatlı koyulaşıp iyice piştikten sonra ocağın altını kapattın. Tatlı soğumadan tarçın karanfil ilave ederek karıştırın. Tatlıyı servis yapacağınız düz bir tepsiyi veya istediğiniz bir kek kalıbını ıslatarak tatlıyı boşaltın. İstediğiniz şekilde sunum yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }