{ "title": "Bulgurun Zararları", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/Bulgurun-Zararlari-89.jpg", "date": "19.01.2024 22:50:14", "author": "ümit kadak", "article": [ { "article": "
Bulgurun zararları; Besleyici değeri yüksek olan bulgur diyetisyenler tarafında her zaman pirince alternatif olarak gösterilmiştir. Bulgur özellikle Anadolu'da geleneksel besin kaynağıdır. Karbonhidrat değerinin yüksek olması ve Ekonomik özellikleri bulgura ayrıcalık katmaktadır. Karbonhidrat bakımından hayli zengin olan bulgur vücuda dinçlik ve enerji verir. Folik asit içermesi bulguru ayrıca önemli kılmaktadır. Özellikle gebelik döneminde tüketilmesini uzmanlar tavsiye edilmektedir. Raf ömrünün uzun olması ve ayrıca böceklenme ve küflenmeye karşı dayanıklı bir besin kaynağıdır. Güneş görmeyen serin ortamlarda uzun süre saklanılan bir yiyecektir. Okul çağındaki çocukların vücut direncini arttırabilmek için özellikle haftada 2-3 kez bulgur ile beslenmeleri gerekir. Ayrıca iyi bir Lif kaynağıdır. Bu özelliği ile kandaki yağ oranını azaltıcı etkiye sahiptir. Bu da kandaki kötü kolesterol seviyesini düşmesi anlamına gelmektedir. B grubu vitaminleri bulgurun içerisinde de yer almaktadır. B grubu vitaminleri sinir sistemi üzerinde olumlu etkileri bulunmaktadır. Bağırsakların daha düzenli ve rahat çalışmasını sağlar ve vücudun bağırsak kanserine yakalanma ihtimalini azaltır. Sağlık açısından güvenilir bir besin kaynağı olan ve yapılan araştırmalara göre vücut için bulgurun zararları olmadığını belirtmemiştir. Ancak aşırı tüketimlerde ufak tefek yan etkilere neden olabileceğini söylemişlerdir. Aşırı tüketildiğinde Aşırı gaz, karın ağrısına ve kramplara yol açması gibi. Ayrıca Mide ile alakalı problemi olan kişilerde mide ağrısına yol açabilmektedir. Tüm bunlar çok nadir görülebilecek yan etkilerdir. Bulgur vücut için zararı olmayan en güvenilir besin kaynaklarından biridir.

Bulgurun Zararları ve Faydaları Nelerdir?

" } ] }