{ "title": "Değişik Bulgur Pilavı", "image": "https://www.bulgur.gen.tr/images/Degisik-Bulgur-Pilavi-44.jpg", "date": "20.01.2024 12:25:30", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "Değişik Bulgur Pilavı; Sofralarımızın vazgeçilmez lezzeti olan bulgur pilavı çocukluğumuzdan beri yiyip büyüdüğümüz hatta hala da vazgeçemediğimiz bir lezzettir. Her ne kadar sağlık açısından sebze ağırlıklı beslenmemiz önerilse de bizler bulgur pilavından vazgeçemeyiz. Çeşitli şekillerde yapıp yediğimiz bulgur pilavı, pirince göre daha sağlıklı ve pirinç pilavına nazaran kalorisi de daha azdır. Peki bu sefer bulgur pilavını nasıl yiyeceğiz derseniz sizlere vereceğimiz cevap alışılmışın dışında değişik bulgur pilavı olacaktır:) Aslında mantarlı ve sebzeli yapmış olduğumuz pilavı bu şekilde adlandırdık. Çünkü mantarlı pilav biraz alışık olmadığımız bir bulgur pilavı tarifidir. Hem oldukça faydalı olan mantarı bu vesileyle bir yemeğimizde daha tüketmiş olduk. Sizlerde düşünmeden tarifimi yapmaya başlayın.

Değişik Bulgur Pilavı Malzemeleri
Değişik Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

İlk olarak soğanı, mantarı ve biberleri yemeklik doğrayın. Ardından pilav tenceresine zeytinyağı ve tereyağını koyun ve ocağa alıp altını yakın. Yağlarımız eriyip kızarınca sırasıyla yemeklik doğradığınız soğanı, kırmızı ve yeşil biberleri, mantarları ilave ederek güzelce soteleyin. Ardından seçip yıkamış olduğunuz bulguru ekleyin ve kavurun. Bulguru da kavurduktan sonra son olarak kaynamış suyu ekleyin. Tuz ve karabiberi de katarak lezzetlendirin. Pilav suyunu çekinceye kadar pişirin. Piştikten sonra bir kenara alın ve üzerine bir mutfak havlusu örtüp dinlenmeye bırakın.

Afiyet olsun.
" } ] }